nlc.hu
Utazás

Otthagyta munkahelyét, hogy körbejárja a világot

Otthagyta a jól fizető gépészmérnöki állását azért, hogy körbeutazza a világot

Stanley Aryanto több mint 23 millió forintot keresett gépészmérnökként, azonban a fotózás szerelmese lett. Feladta munkáját, hogy körbeutazza a világot. Az utazásáról készült képeket Instagram-oldalán is megosztja a követőivel.

A 34 éves Stanley Aryanto otthagyta mérnöki állását azért, hogy körbeutazza a világot. Gyakran megfogalmazódhat az emberben, hogy milyen jó is lenne világot látni, illetve minél több kultúrát megismerni, azonban csak kevesen képesek feladni a jól jövedelmező állásukat és fejest ugrani az ismeretlenbe. 

A Tejút 3159 méter magasról a tenger felett, az Indonézia vulkánról

A Tejút 3159 méter magasról a tenger felett, az Indonézia vulkánról (Fotó: Instagram/Stanley Aryanto)

Stanley korábban gépészmérnökként dolgozott és több mint 55 000 fontot, azaz 23 millió forintot keresett, viszont 2018-ban úgy döntött, hogy otthagyja munkáját, hogy a fotózás iránti szenvedélyéből éljen – írja a Metro. Stanley azóta is mindössze egy bőrönddel közlekedik. 

Visszatekintve őrült döntés volt, és a koronavírus sem segített, de ez az életmód annyi lehetőséget adott, hogy olyan szépségeket láthattam a világ minden táján, amelyekről egyébként lemaradtam volna

 – mondta. 

Útja során az egyik kedvenc pillanata az volt, amikor megpillanthatta a Neowise üstököst, amely még 6800 évig nem fog újra megjelenni. 

Stanley jelenleg a fotózásból finanszírozza az utazásait, amiket Instagram-oldalán is megoszt követőivel. Oldalán gyakran láthatunk olyan képeket, ahol éppen egy szakadék peremén áll. 

„Ha van önbizalmad odamenni a peremre, amikor az biztonságos, és lenézni onnan, olyan érzést ad, mint semmi más.”

Ennek ellenére arra is felhívja a figyelmet, hogy mielőtt valaki hasonlóra készülni, mindenképpen végezzen előtte kockázatfelmérést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top