nlc.hu
Utazás

Alfredo Aliaga 92 évesen bejárta az egész Grand Canyont

92 évesen bejárta az egész Grand Canyont, ezzel rekordot döntött – fotók

Persze egyelőre még várni kell arra, hogy hivatalosan is elismerjék ezt a különleges teljesítményt.

Legyünk bármilyen korúak, a Grand Canyon felfedezése mindenképpen izgalmas élmény, főleg, ha az északi peremtől a déli peremig bejárjuk. Ez persze nem kis teljesítmény, de a 92 évesen Alfredo Aliaga úgy döntött, tesz egy próbát. 

Tomorrow is the day! October 14, 2023 I will be hiking with Alfredo who is 92 years old from Spain along with his...

Posted by Julian Coiner on Friday, 13 October 2023

A 24 mérföldes, vagyis a több mint 38 kilométeres túrát kevesebb mint 1 százaléka teljesítette azoknak, akik meglátogatták ezt a természeti csodát, a parkőrök szerint legalább egy év felkészülés után érdemes belevágni. Szerencsére Aliaga tapasztalt túrázó, többször is járt már Grand Canyonnál, de azért tudta, neki is szüksége van arra, hogy gyakoroljon, ezért minden nap három órát gyalogolt Berlinben, ahol él.

Aliaga először a feleségével látogatott el Grand Canyonhoz, mindketten nagyon szerették a természetet és szívesen jártak kirándulni. Miután felesége 2006-ban elhunyt amiotrófiás laterálszklerózisban, a férfi visszatért a lányukkal és unokájukkal az ő tiszteletér. Alfredo Aliaga azóta is sokszor vállalta az ideutat, és a parkőrök és a többi túrázó szerint igazi helyi híresség lett belőle.  

Túrázó a Grand Canyonban

Fotó: Pexels

„Szeretnénk dokumentálni a reményeink szerint rendkívüli teljesítményt. Alfredo utoljára tavaly járt egy hasonló túrán, akkor 91 éves volt, és mivel az elmúlt négy évben ötször járt itt, készen áll arra, hogy újra megpróbálja” – írta a Facebook-oldalán veje, Jürgen Buchenau, aki arra kérte a többi túrázót, hogy segítsenek nekik abban, hogy minél több emléket, bizonyítékot gyűjtsenek a mostani kirándulásról. 

Aliaga mellé lányán és vején kívül végül két tapasztalt túrázó, Julian Coiner és Peter Todd is csatlakozott, ők azért vállalták, hogy elkísérik a kis csapat, hogy legyen, aki tanúsítja, valóban teljesítették a túrát. És persze voltak, akik ugyan nem tartottak velük végig, de becsatlakoztak hozzájuk kisebb szakaszokra, és támogatásukról biztosították az idős férfit.

A távot végül két nap alatt teljesítették, és a túra összesen 21 órán tartott. „Alfredo megcsinálta! Nagyon örül annak, hogy 92 évesen ő lett a legidősebb ember, aki teljesített a peremtől peremig tartó túrát” – írta Jürgen Buchenau. Most már a Guinness Világrekordok Könyvének szerkesztőin múlik, hogy hivatalosan is elismerjék ezt a nem mindennapi teljesítményt. 

(via My Modern Met)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top