nlc.hu
Család

Ekkora egy hármas ikrekkel várandós anya hasa

Anyaság filterek nélkül – így néz ki egy valójában egy hármas ikrekkel várandós nő

Hason egyensúlyozott müzlistál és fájdalmas visszerek – egyre több nő dönt úgy, hogy a közösségi médiában is megmutatja, hogy milyen az élet hármas ikrek anyukájaként.
triplets

„Minek asztal, ha az embernek óriási terhes pocakja van?” – gondolhatta egy Monetress nevű tiktoker, aki a közösségi oldalon osztott meg egy videót arról, ahogy a hasára helyezett tányérból eszik. A hármas ikrekkel együtt hatgyerekes nő egyike azoknak az édesanyáknak, akik kendőzetlenül mutatják be a gyerekes élet szép – és kevésbé szép – oldalait.

Monetress Marylandben él férjével és hat gyermekével, az anyaság mellett pedig személyi edzőként dolgozik. A nő a videó posztolása után mindössze három héttel világra is hozta a babákat, akiket Yuri Love, Bellamy Faith és Ciri Hope névre kereszteltek.

„Tele a szívem boldogsággal, hogy a 8 fős családom vége teljes. Az eseménysorozat, amely az érkezésükhöz vezetett, egyszerűen csodálatos volt! Annyira hálás vagyok, hogy ez megadatott nekünk” – írta a picik születését bejelentő Instagram-poszthoz.

Nem Monetress az egyetlen hármas ikres anyuka, aki a közösségi oldalán dokumentálta a babák érkezését. A 41 éves norvég édesanya, Marie Instagram-oldalán az első perctől kezdve megosztja a spontán fogant hármas ikrei fejlődését.

A nő elárulta, hogy amikor belefogtak a babaprojektbe férjével, Mikaellel, akivel 2018 elején házasodtak össze, csak egy testvért szerettek volna az akkor kétéves kisfiuknak.

Mikor az orvosi vizsgálaton megtudtam, hogy valójában nem egy, hanem egyszerre három gyermeket várok, kis híján elájultam

– mesélte. Marie a harminc negyedik hétig tartó kollázsban mutatta meg, hogy mekkorára nőtt a hasa a terhesség alatt.

Maria az Instagram-oldalán egyébként nemcsak a hasa növekedését, hanem más, a terhességgel és anyasággal kapcsolatos tapasztalatait is megosztja követőivel. Többek között beszámolt például azokról a terhességi kiütésekről, amik a hasáról indultak, majd végül a karjait és a lábait is elborították. Az olykor nyers és minden körülmények között őszinte posztjai már néhány hét után mágnesként vonzották a követőket, akik támogató üzenetekkel igyekeznek erőt adni az édesanyának.

A nő nemcsak a terhességről, hanem arról is kendőzetlen őszinteséggel posztolt, hogy hogyan változott a teste a három baba világrahozatala után.

„A terhes testet mindenki ünnepli és imádja, de őrületes, hogy milyen kevés figyelmet fordítanak a női testre, amint az megszülte gyermekét! És milyen kevés információt kapunk az egészségügyben, amikor a szülés utáni testről van szó. A terhesség alatt végig figyelemmel kísérnek minket, és tájékoztatást kapunk, de amint a babák kikerülnek, magunkra maradunk a fájdalmainkkal, a szoptatási nehézségekkel és a bizonytalansággal. A legtöbb, amire számíthatunk, az, hogy egy orvos nyolc héttel a szülés után csak megvizsgálja a hasunkat, és megnézi, hogy készen állunk-e a szexre” – írta a posztban.

Marie küldetésének érzi, hogy felhívja a figyelmet arra: a szülés nemcsak a babák érkezéséről, hanem az édesanya testében és lelkében bekövetkező változásokról is szól. „A nőket arra kondícionálják, hogy összeszorított fogakkal, csendben tűrjenek, de ez nem helyes” – összegezte.

Hasonlóan vélekedik Michella Meier-Morsi dán divatblogger is, aki tavaly adott életet egy egészséges hármas ikreknek a terhessége 35. hetében. A nő a szülés előtt egy nappal közzétett egy felvételt, amin a kezével emeli meg pocakját. A videó a TikTokon is megjelent, ahol az emberek, ahol az embereket valósággal lesokkolta a látvány, és közben szuperhősnek tartották Michellát, hogy ezt bevállalta.

Marie-hez hasonlóan a divatblogger sem akarta eltitkolni, hogy a hármas ikrek születése hogyan változtatta meg a testét. A nő nyíltan beszél arról, hogy a brutális méretű pocak hogyan nyújtotta ki a hasán lévő bőrt. 

„Egyrészt nagyon lenyűgöz a testem, másrészt pedig hihetetlenül szomorú vagyok miatta… Sokan akkor kezdtetek el követni, amikor a hármas ikrekkel voltam terhes, és láttátok a hatalmas pocakomat, így persze rengeteg kedves kérdést kapok arról, hogy most hogy van most” – kezdte az egyik erről szóló posztját.

Nagyon nehezen tudok sírás nélkül beszélni róla. Az az igazság, hogy a testem nem érzi jól magát

– írta. Michella arról is kendőzetlenül vallott, hogy az esztétikai probléma mellett a szétvált hasizmai miatt komoly hát – és derékfájdalmai is vannak. „Leírhatatlanul hálás vagyok, hogy majdnem végig tudtuk vinni a terhességet és hogy öt egészséges gyermekünk van. A világért sem cserélném el őket. De még mindig fáj, hogy a terhességek az egészséges és erős testembe és az önbecsülésem egy részébe kerültek” – összegezte.

Az anyuka elsöprő mennyiségű pozitív és kedves üzenetet kapott az őszinte posztra.

„Kívül-belül gyönyörű és erős nő vagy. Azt kívánom, hogy legyél jobban mihamarabb” – írta egy kommentelő. Többen azt emelték ki, hogy önmagában az csodálatra méltó, hogy három babával is eljutott a terhesség 35. hetéig.

„A tested elképesztő dolgot művelt. Legyél rá nagyon büszke! Bízom benne, hogy hamarosan minden jobbra fordul” – tette hozzá egy másik hozzászóló.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top