nlc.hu
Család

Már temetni akarták, kiderült, mégsem halt meg

Már a temetést intézte, amikor kiderült, mégsem halt meg az apja

Hibázott a kórház, a tévesen értesített család fellélegezhetett.
koporsók,

Egy 69 éves nyugdíjas, szlovák férfi lányát arról értesítettek, hogy az idősotthonból a kórházba szállított édesapja meghalt. Végül több mint 24 óra elteltével kiderült, hogy tévedés történt. A család ekkor már szervezte a temetést. Csak akkor szereztek tudomást a tévedésről, amikor a temetkezési szolgálat megérkezett a lévai kórházba, hogy elvigyék a holttestet, és sehol sem találták – számolt be a parameter.sk.

Név szerint és TAJ-szám szerint sem találtuk, ezért elkezdtünk keresni, és arra jutottunk, hogy az állítólagos elhunyt életben van” – nyilatkozták a temetkezési szolgálatnál.

Az idős férfi lányának azt mondták a kórházban – folyamatosan mentegetőzve, – hogy rossz nevet kaptak. Sajnálják a történteket, emberi hiba történt – magyarázták. Mint kiderült, egy másik beteg halt meg, az ügyeletes orvos pedig – akinek a kórház szerint éppen nagyon nehéz műszakja volt -, a telefonszám keresésekor a vezetéknevek hasonlósága miatt rossz hozzátartozót értesített.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top