nlc.hu
Család

Összecserélt elhunyt temetése

Véletlenül rossz holttestet hamvasztottak el, sokkot kapott a család

Belső vizsgálat indult az ügyben.
urna

Egy dél-walesi családnak egy második temetést kell megszerveznie, miután kiderült, hogy nem az elhunyt szerettük holttestét hamvasztották el – írja a LADbible. Az eset a Cwmbranban található Grange Egyetemi Kórházban történt: rossz holttestet küldtek el onnan a krematóriumba.

Az intézményben később elismerték a hibát, emiatt a család kénytelen volt két héttel később egy újabb temetést tartani. Állítják, vállalják a felelősséget és mindenben támogatást nyújtanak a gyászoló családnak, illetve azt is hangsúlyozták, hogy csak egyszeri esetről, emberi hibáról van szó.

A tévesen elhamvasztott elhunytnak a családja egyelőre nem ismert.

Az ügyben az Egészségügyi Hivatal belső vizsgálatot indított.

Korábban Magyarországon is történtek hasonló esetek. 2019-ben elmaradt egy szombathelyi temetés, mivel éppen előtte vették észre a ravatalozóban, hogy nem az a holttest fekszik a koporsóban, akit utolsó útjára vittek volna. Úgy derült fény a cserére, hogy az elhunyt lánya még egyszer látni akarta az édesanyját, ezért belenézett a koporsóba. Miközben a hozzátartozók a temetőben várakoztak, az elhunyt lánya elment a kórházba, hogy kiderítse, hová tűnt a holttest. A prosecturán nem volt az elhunytak között az édesanyja. Akkor az tűnt a legvalószínűbbnek, hogy a szállító cserélte el a holttestet, amikor két elhunytat hozott el a kórházból. Tavaly pedig a szolnoki kórházban egy hármas halottcsere történt, melynek során elkeverték Mária édesanyjának a hamvait, azóta sem tudta eltemetni szerettét.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top