nlc.hu
Család

Bosnyák Barbie-k

Bosnyák Barbie babákat készít egy szarajevói kislány

Hamarosan jön a Ken babák bosnyák verziója is!

Hagyományos balkáni népviseletű Barbie-ruhákat készít a nyári vakáció ideje alatt egy kislány Bosznia Hercegovinában, a mozikban futó Barbie-film hatására.

bosnyák Barbie,

A bosnyák Barbie babák – Forrás: Anadolija Balkan BHS – videó / YouTube

A 11 éves Esma Gljiva több mint egy hónapja foglalkozik Barbie-ruhatervezéssel Szarajevóban. Elmondása szerint megelégelte, hogy a helyi szuvenírüzletben kapható babák végtagjai nem mozognak, és nem lehet rajtuk ruhát cserélni, mert a testükre van ragasztva. “Néhány, népviseletbe öltöztetett baba is volt köztük, de még csak nem is voltak igazi babák, nem viseltek normális ruhát” – indokolta az ötletét Esma. “Megpróbáltam jobban megcsinálni, és azt hiszem, sikerült” – jegyezte meg.

Esma az általa készített egyedi mintázatú ruhákat viselői Barbie-babáit Bosnyák Barbie-nak nevezi. Párját ritkító remekművei iránt folyamatos a kereslet, eddig a többi között Norvégiából, Nagy-Britanniából, Bulgáriából, Csehországból és Türkmenisztánból kapott megrendeléseket.

A fiatal divattervező nagyon ügyel az aprólékos részletekre. Babáit három különböző vallási felekezet, a keresztény, a muszlim és az ortodox előírásoknak megfelelően öltözteti fel, ráadásul külön figyel a babák hajviseletére és miniatűr ékszereinek elkészítésére is.

Esma már Ken ruháinak tervein is dolgozik.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top