nlc.hu
Család
5 évig szexuálisan bántalmazta a nevelt lányát

Életfogytiglant kértek a férfire, aki öt éven át szexuálisan bántalmazta a nevelt lányát

A 47 éves férfit korábban Magyarországon és az Egyesült Királyságban is erőszakos bűncselekmények miatt szabadságvesztésre ítélték.
Megbilincselt férfi keze

Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azzal a férfival szemben, aki a nevelt lányát éveken keresztül szexuálisan bántalmazta.

A Fővárosi Főügyészség 2021 őszén emelt vádat szexuális bűncselekmények miatt a 47 éves férfi ellen, akit korábban Magyarországon és az Egyesült Királyságban is erőszakos bűncselekmények miatt szabadságvesztésre ítéltek.

A férfi a nevelt lányát 10 és 15 éves kora között, 2009-től 2014-ig visszatérően szexuálisan abuzálta, annak eltűrésére kényszerítette. Első fokon kétrendbeli szexuális erőszak elkövetésében bűnösnek találták, és nyolc év fegyházbüntetésre ítélték.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész az elkövető terhére, magasabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás büntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A terhelt az ítélet valamennyi rendelkezése miatt élt fellebbezési jogával, míg védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítése céljából fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte az életfogytig tartó szabadságvesztés, továbbá végleges hatályú foglalkozástól eltiltás, illetve felemelt időtartamú közügyektől eltiltás kiszabását. Az ügyész indítványára a férfit letartóztatták.

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top