nlc.hu
Család

A Qualitas Gimnázium elárverezésének a háttere

A Qualitas Gimnázium igazgatója azért nem szólt szülőknek az árverésről, mert abban bízott, elhalasztják a kilakoltatást: „Nem képzeltem, hogy Magyarországon ilyen megtörténhet”

Vitatja a végrehajtás jogosságát Ott Ferenc.
Qualitas Gimnázium

Mint azt megírtuk, tanítás közben ürítették ki a soroksári Qualitas Gimnáziumot a végrehajtók, rendőri biztosítás mellett. Az alapítványi iskola épületét már tavaly októberben elárverezték, de erről az igazgató senkinek nem szólt.

A szülőket felháborította, hogy nem tudtak előre az intézkedésről. Az igazgató azzal védekezik, hogy azért nem szólt a szülőknek az árverésről, mert abban bízott, elhalasztják a kilakoltatást. „Én nem akartam farkast kiáltani” – nyilatkozta az RTL Híradónak Ott Ferenc. Mint mondja, már augusztus 29-én is próbálkozott a végrehajtó, de akkor a bíróság elhalasztotta a kilakoltatást. Most is ebben bízott. „Ha szóltam volna nekik, akkor múlt héten mindenki biztonságban el tud menni? És ha nem történik semmi? Mert arra volt a nagyobb esély. Nem képzeltem, hogy Magyarországon ilyen megtörténhet” – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy utólag sem gondolja, hogy szólni kellett volna a gyerekeknek és a szülőknek, a következőket mondta az igazgató: „Nem, mert akkor eleve be kellett volna zárnom az iskolát akár már több éve.

A Belügyminisztérium szerint azonban a fenntartónak kutya kötelessége lett volna tájékoztatni a szülőket és a tanárokat. Azt is közölték, ha az iskola nem tudja biztosítani a diákok elhelyezését, akkor az illetékes kormányhivatalnak vissza kell vonnia a gimnázium működési engedélyét és gondoskodnia kell a tanköteles korú tanulók más intézményekben történő elhelyezéséről.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top