nlc.hu
Aktuális

Fejlemények a Qualitas Gimnázium ügyében

Csepelen működhet tovább a kilakoltatott Qualitas Gimnázium, de még nem tudni, mikor járhatnak újra iskolába a gyerekek

A szülők közül van, aki aggódik, más bízik abban, hogy rendeződik az iskola helyzete.
Qualitas Gimnázium

Csepelen talált a Qualitas Gimnázium igazgatója egy olyan épületet, amit ki tud bérelni az iskola és ott folytathatnák az oktatást – számolt be az RTL Híradó. A diákokat egy hete végrehajtó küldte haza tanítási időben, akkor tudták meg, hogy az ingatlant még októberben elárverezték. Azóta online folyik a tanítás.

A szülők a héten kaptak értesítést arról, hogy a kormányhivatal köteles visszavonni az iskola működési engedélyét. Az igazgató is kapott egy levelet, amelyben az áll, hogy az engedély visszavonása miatt közigazgatási eljárást indítottak. Ennek az ügyintézési határideje 60 nap, így az igazgató szerint jelenleg van működési engedélyük.

Amint megköti az iskola a szerződést a csepeli épület tulajdonosával, valamint ha a kormányhivataltól is kapnak engedélyt, elkezdik ott az oktatást. Tizenkét tantermet bérelnének egy non-profit szervezettől. “Ha nem történik nagy gyerekelvándorlás, akkor ki tudjuk gazdálkodni” – mondta el Ott Ferenc, igazgató a csepeli épület bérleti díjáról. 

A szülők közül valaki aggódik, más bízik abban, hogy rendeződik az iskola helyzete.

Azt, hogy mikor járhatnak újra iskolába a gyerekek, egyelőre nem tudják. Az igazgató azt kéri a szülőktől, hogy ne írassák át máshová a gyereküket.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top