nlc.hu
Aktuális

Fejlemények az elárverezett Qualitas Gimnázium ügyében

Tájékoztató fórumot hívott össze az elárverezett Qualitas Gimnázium igazgatója, de nem ment el rá

Kétségbe vannak esve a diákok.

Tájékoztató fórumot hívott össze csütörtök délelőttre a Qualitas Gimnázium igazgatója, de hiába várták a diákok, nem ment el rá – számolt be az RTL Híradó. Nehéz helyzetben van ugyanis a Qualitas, ez lehetett az iskolában az utolsó tanítási napjuk. Az intézmény előző, soroksári épületét adósság miatt elárverezték, ezért költöztek Csepelre pár hónapja. Ide azonban még nem kapták meg a működési engedélyt. Amíg ez nincs rendben, addig állami támogatást sem kapnak. Enélkül pedig nem tudják működtetni december elsejétől az iskolát az intézmény vezetője szerint.

Az igazgató az ígérete ellenére mégsem érkezett meg az iskolába, egy kihangosított telefonon beszélt a diákokhoz. 

„December elsejével mindenki az utcára kerül és nem tudjuk, hova tovább, mert az iskolák szintúgy nem tudnak felvenni minket, mert minden betelt” – panaszolta az RTL Híradónak egy diák.

Az iskola tanulóinak a többsége már elmúlt 16 éves, már nem tankötelesek. Kétségbe vannak esve, mert helyhiányra hivatkozva egyelőre más iskola nem veszik át őket. Ráadásul sok közöttük a hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű, tanulási vagy beilleszkedési zavarral élő gyerek, akiknek nem mindegy, hol folytatják a tanulmányaikat.

Az RTL Híradó kérdésére Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, hogy szélhámossággal van dolguk, de minden diáknak próbálnak segíteni.

Az ügyel kapcsolatban az oktatásért is felelős Belügyminisztérium azt közölte, hogy Budapesten bőségesen van üres iskolai férőhely. Az érintett diákok szerint azonban nem ilyen egyszerű a helyzet.

Az iskola vezetője szerint még megmenekülhet az iskola, de hogy miként, azt nem mondta el.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top