nlc.hu
Aktuális

A kilakoltatott soroksári gimnázium sorsa

Bérleti díj ellenében az épületben maradhat a kilakoltatott soroksári gimnázium

Először szólalt meg a Qualitas Gimnázium épületét megvásárló cég.
Qualitas Gimnázium

Mint arról beszámoltunk, tanítási időben ürítette ki a végrehajtó a soroksári Qualitas Gimnázium tantermeit. Azt is közölte, hogy az épületet elárverezték. Közel 260 diák sorsa vált ezzel bizonytalanná. Ha az iskola nem talál megoldást a tanköteles, tehát 16 évnél fiatalabb diákok elhelyezéséről, a lehető legrövidebb időn belül gondoskodik a fővárosi kormányhivatal, a nem tanköteles korúak pedig tájékoztatást kapnak a lehetőségekről.

A Belügyminisztérium mindenben segíti a kormányhivatal munkáját, és felmérte, hol lehetne elhelyezni a 48 tanköteles korú diákot.

Ezen a héten online oktatás lesz, a jövő héten pedig egy másik épületben folytathatják a tanulást a soroksári Qualitas Gimnázium diákjai, ami csak néhány száz méterre van csak az eddigitől – közölte az igazgató, aki szeretné visszaszerezni az épületet. „Az épület tulajdonosai mi vagyunk, ezt tőlünk nem veheti el senki”nyilatkozta az RTL Híradónak Ott Ferenc, aki szerint törvénytelenül ürítették ki a végrehajtók az iskolát, a gimnáziumnak pedig nincs tartozása. Az igazgató az épület visszaszerzésében a kormányra számít.

Az RTL Híradót megkereste annak a cégnek az egyik tulajdonosa, amelyik megvásárolta a gimnázium épületét. A befektető társaságtól nyilatkozni nem akartak, de azt elmondták, hogy bérleti díj ellenében maradhat az iskola az épületben.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top