nlc.hu
Család

Helytelen David Beckham viselkedése?

David Beckham olyan videót posztolt, amitől lángol a fél internet

Beckham szájrapuszit adott a lányának, amiről videó is készült, és máris megkövezte az internet fele. Mit gondolsz a pusziról?

David Beckhamtől jött lázba az internet népe, legalábbis az a fele, akik szerint az apa-lánya között nem elfogadható viselkedés az, hogy egymás szájára adjanak puszit. Pedig Beckham biztos úgy gondolta, amikor feltöltötte az Instára ezt a videót, hogy ezen aztán tuti senki sem talál fogást, ebbe nem lehet belekötni, hiszen annyira cukik a lányával – aztán tessék, nincs új a nap alatt, a kommentelők mindig találnak hibát.

A videóban azt látjuk, hogy Beckham lánya, Harper egy kis alapozót rak az apja arcára, a videóhoz rakott kommentár szerint épp készülődtek, hogy menjenek anyával találkozni a Paris Fashion Weeken. Nincs ebben semmi különös, az ő világukban valószínűleg természetes, hogy apa is sminkel, mert szemmel láthatóan a 12 éves lánya gyakorlott mozdulatokkal viszi fel az alapozót apa arcára. Jó eséllyel nem is a sminkelés volt a lényeg ebben a videóban – és pláne nem a szájrapuszira ment ki az egész –, hanem egyrészt az, hogy milyen jó kapcsolatban van apa és lánya, másrészt pedig az, hogy Beckham is nagy Taylor Swift-rajongó, azaz Swiftie, ami jelenleg a fél világból szimpátiát vált ki. Ez a videó tehát egy marketingfogásnak is felfogható lenne, lájkgyűjtés, de legalább cuki és nem erőszakos módon, ám egy kicsit visszafelé sült el az utolsó másodpercben adott puszi miatt.

Ez a szájrapuszis vita nem új keletű a Beckham-család körül, már évek óta időnként tömegek háborodnak fel rajta, hogy a családban természetes, hogy a gyerekeknek puszit adnak a szülők a szájukra. David és Victoria nem titkolja és nem is hajlandó lemondani erről, hogy ők így mutatják ki a szeretetüket a családtagok között. 2017-ben Beckham egy Facebook-videóban védte meg a nyilvánosság előtt a szájrapuszit, ebben a videóban is kiállt amellett, hogy az ő családjukban ez csak a szülői szeretet jele.

„Brooklyn 18 éves, lehet, hogy egy kicsit furcsának találja már a szájrapuszit. De én nagyon gyengéd vagyok a gyerekekkel. Így neveltek engem és a feleségemet is, így bánunk a gyerekeinkkel is – idézi a The Independent Beckham akkoriban tett nyilatkozatát. – Szeretettel akarjuk a gyerekeinket szeretetre tanítani, megvédjük őket, vigyázunk rájuk, támogatjuk őket. A gyermekvállalás a legkülönlegesebb dolog a világon.”

Bár néhány rajongó „gyönyörűnek” nevezte a puszit, mások fanyalgó megjegyzéseket írtak David és Victoria kommentszekciójába. Az egyik kritikus a következőket írta: „Ő már nagylány, itt az ideje, hogy abbahagyd a puszilkodást… nem illik megcsókolni a lányodat.” Néhány rajongó azonban sokkal támogatóbb volt, valaki azt írta: „Gyönyörű! Hagyjátok már a »ne csókold szájon a gyerekedet« kommenteket, ez teljesen normális.”

David és Harper Beckham 2023-ban a Paris Fashion Weeken (Forrás: Getty Images)

David és Harper Beckham 2023-ban a Paris Fashion Weeken (Forrás: Getty Images)

Alig egy éve, hogy David egy másik fotóval, amelyen ő és Harper szájrapuszit váltanak, szintén vitát robbantott ki a témában, hogy helyénvaló-e puszit adni a gyerek szájára szülőként, vagy inkább illetlenség, sőt, perverz dolog, ahogy azt a vitában páran gondolják. Úgy tűnik, hogy ez az a témakör, ami minden egyes alkalommal megmozgatja az embereket, az indoklásuk szerint azért, mert Harper már nem baba többé, így aztán minden „ajkára adott puszi elfogadhatatlan”. A kommentelők nagy része szerint inkább homlokon vagy arcon kellene puszilni apának a lányát, így is kimutathatná a szeretetét, és akkor kevésbé lenne furcsa a külső szemlélők számára.

Harper és David Beckham 2022-ben (Fotó: David Beckham Instagram)

Harper és David Beckham 2022-ben (Fotó: David Beckham Instagram)

Annak ellenére, amit egyes rajongók gondolhatnak, a szülő, aki szájon puszilja a gyermekét, a szakértők szerint nem számít helytelennek. Ollwyn Moran, neurológiai fejlődési terapeuta és a Cognikids vezérigazgatója korábban a The Independentnek nyilatkozott erről: „A szeretet és a ragaszkodás kimutatása a gyermekünknek nagyon fontos. Számos tudományos tanulmány rávilágít ennek fontosságára. Ami engem inkább aggaszt, hogy mi jár azoknak az embereknek a fejében, akik ezen a természetes viselkedésen ennyire felháborodnak? Miért szexualizálják az apa-lánya kapcsolatot? Természetesen nem helytelen megpuszilni a száján a saját gyerekünket, hiszen minden, ami elősegíti az egészséges érzelmi kötődést, az jó.”

Via: 1, 2, 3

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top