nlc.hu
Család

Saját lányának adta ki magát az anya

Saját, 13 éves lányának adta ki magát a 30 éves anya

Azt akarta bebizonyítani, mennyire hiányos lánya iskolájának biztonsági rendszere. Letartóztatták.
Casey Garcia

Saját, akkor 13 éves lányának adta ki magát egy amerikai anya még 2021-ben. Casey Garcia, aki akkor 30 éves volt, befestette a haját, barnítókrémet kent az arcára, és kapucnis pulcsit, valamint a Covid-előírások miatt arcmaszkot húzott és így járt be tinédzser lánya iskolájának óráira, mindezt azért, hogy bebizonyítsa, mennyire könnyen kijátszható az intézmény biztonsági rendszere.

Az iskolában csak felületesen ellenőrizték az igazolványát, a biztonságiak sokkal inkább azzal foglalkoztak, miért van elöl az okostelefonja, mintsem a valódi személyazonossága beazonosításával. A nő minden órára gond nélkül be tudott jutni, senkinek sem tűnt fel, hogy felnőtt, egészen az utolsó óráig, ahol a tanár a hangja alapján jött rá arra, hogy ő nem a 13 éves Julie.

A kísérletet végig videóra is rögzítette, melyet aztán közzétett a közösségi médiában. Ebben elmondta: azért adta ki magát a lányának, hogy felhívja a figyelmet az iskolai biztonsági rendszer hiányosságaira és ezáltal megvédje a saját és mások gyermekeit.

A videó óriási figyelmet kapott, de eljutott e helyi iskolai körzet tisztviselőihez is, akik jelentették azt az El Paso megyei seriff hivatalának, végül Casey Garciát 2021. június 4-én letartóztatták.

A nő tárgyalására idén november elején került sor. A bíróság hat hónap próbaidőre, 100 óra közmunkára és 700 dolláros pénzbüntetés megfizetésére ítélte. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top