nlc.hu
Család

16 év próbálkozás után lett szülő egy brit házaspár

16 év próbálkozás után született kisbabája egy házaspárnak

2006-ben keltek egybe, és folyamatosan próbálkoztak. Egy ideje azonban már ők sem hitték, hogy valaha valóra válik az álmuk.

Nagyon különleges volt az idei karácsony Charlotte és Peter életében, hiszen az első karácsonyukat tölthették kislányukkal. A kis Phoebe július 5-én született, 16 év próbálkozás után, nem meglepő tehát, hogy igazi csodának élik meg a szülei az érkezését.

A pár nem sokkal azután kezdett próbálkozni, hogy 2006-ban összeházasodtak. Egy évtizeddel később azonban még mindig hiába vártak a gyermekáldásra, így úgy döntöttek, ha természetes úton nem lehet babájuk, akkor ideje más módszer után nézni. Ekkor kezdtek a mesterséges megtermékenyítésbe bele, ám a reményük hamar szívfájdalommá változott.  

2016-ban volt az első beültetés. Három embriónk volt, az elsőt friss embrióként vettük le, és ez működött. De amikor elmentünk a 12 hetes vizsgálatra, nem volt szívverés” – mondta Charlotte a Mirrornak.

Annyira megviselték őket a történtek, hogy csak 2019-ben mentek el másodjára is, ami ismét sikertelennek bizonyult. Egy embriójuk maradt, és Charlotte ekkor már nem is reménykedett igazán. 2020 júliusában került volna sor a harmadik beültetésre, de a Covid miatt ezt elhalasztották. A nő úgy érezte már túl koros ahhoz, hogy sikeres legyen a megtermékenyítés.

Nem hittem volna, hogy működni fog. Folyton azt mondogattam, hogy túl öreg vagyok, és az embrió túl sokáig volt a fagyasztóban. Túl akartam lenni rajta és végezni. Beletörődtem abba, hogy ez nem fog menni. De tavaly december 6-án kaptam a hírt, hogy terhes vagyok.

2023. január 3-án megerősítették, hogy életképes a baba, a 12. heti vizsgálaton is mindent rendben találtak. Charlotte azonban azt mondja, csak akkor tudta, hogy minden álma valósággá vált, amikor a kislányuk felsírt. 

A sírását hallani mindent megért. Az injekciókat, és minden érzelmet. Annyi örömet hozott az életünkbe.

A kis Phoebe újszülött volt, császármetszéssel hozták világra, ezért heteket töltött az intenzíven. Egy ideig gépeken keresztül légeztették és szondával táplálták, de ma már otthon van, a családjával.

Phoebe valóban az utolsó esélyünk volt. Elsának kellett volna hívnunk, mert olyan sokáig le volt fagyva” – utalt a Jégvarázs főszereplőjére a 47 éves kismama.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top