nlc.hu
Család

Szadista tanítónő börtönbüntetése

Szadista tanítónő kapott két év börtönt Veszprémben

Több gyerek is sírva-reszketve ment reggelente iskolába a most gyerekbántalmazás miatt elítélt, szadista tanítónő miatt.

A Veszprémi Járásbíróság két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy 57 éves tanítónőt, mert megalázta és bántalmazta a kisiskolás tanítványait. A gyerekbántalmazás miatt elítélt tanítónő több mint két évtizede dolgozott egy Veszprém megyei iskolában, komolyabb szakmai kifogás nélkül. Tudtak túlzottan szigorú fegyelmezési módszereiről és arról, hogy szinte mindig kiabált a gyerekekkel, ha azok nem értették a feladatot. A padok között haladva rendszeresen felrugdosta az iskolatáskákat, rángatta a padokat, földhöz vágta a füzeteket, ököllel verte a tanterem ablakpárkányát.

A gyermekekkel való durva viselkedését

a saját kollégái mellett a kiskorú áldozatok nevelőszülője és gyámja is többször szóvá tette. A kifogásokat az iskola vezetése esetmegbeszéléssel, rendkívüli szülői értekezlettel, végül belső vizsgálattal igyekezett orvosolni. Előírták a tanítónőnek, hogy csak nyitott tanteremajtó mellett tarthat órákat, de annak viselkedése a régi maradt.

Szadista tanítónő kapott két év börtönt Veszprémben

A pedagógus „hülyének, baromnak” nevezte osztálytársaik előtt a tananyaggal lassabban haladó gyerekeket. Volt akinek oldalakat tépett ki a füzetéből, mondván, rondán ír. Több alkalommal hátulról fejbe ütötte, csipkedte a feladatát készítő gyereket, mert nem tetszett neki ahogy dolgozott. Előfordult, hogy a hajánál fogva húzott fel valakit a padból, vagy vonalzóval a kézfejére ütött – közölte a Veszprémi Törvényszék.

A tanítónő az egyik tanóra végén olyan nagy erővel

meglökte az egyik gyereket, hogy az lefejelte a pad szélét,

és vérezni kezdett az ajka. A kisiskolás annyira félt, hogy nem merte elmondani a nevelőszülőjének otthon a történteket, csak jóval később, miután a húgát is bántalmazta a vádlott. A kisebb testvér már egy hónap elteltével félt iskolába menni a tanítónő miatt. Sírva panaszkodott, hogy a tanárnő rendszeresen kiabál vele, hülyének, és gyagyásnak nevezi, vagy éppen felrúgja a táskáját és büntetésből elveszi a tízóraiját. Megtörtént, hogy az  összes lapot kitépte a füzetéből egy rosszul elvégzett feladat miatt – közölte közleményében a bíróság.

Előfordult, hogy a tanár nagy erővel a ruhafogasok felé lökte a kisiskolást, a karjába csípett, s a haját húzta. Mindezek miatt a lány nevelőszülője és gyermekvédelmi gyámja több alkalommal felkeresték a vádlottat az iskolában, hogy megbeszéljék a történteket, jelezték az iskolaigazgatónak, de érdemi változás nem történt. Így aztán a gyerek

szinte minden reggel sírva, reszketve ment iskolába

és minden tanítási nap után sírva ment haza.  A gyereket két ízben bántalmazta is a tanítónő. Nevelőszülőjük másik általános iskolába íratta a gyerekeket, ahol megszűntek a problémák. A pedagógus a tanórákon további három gyereket is bántalmazott. Az egyik elsőst lehülyézte és fejbe vágta egy buszos kirándulás során, egy másik jelenlétében pedig trágáran kiabált és csapkodott. A harmadik kiskorút első és második osztályban tanította.

Többször is fejbe vágta könyvvel,

illetve vonalzóval ütött a kezére. A terhelt egy alkalommal a padot is rá akarta borítani a gyerekre, akiben ez komoly félelmet keltett. A gyerekek féltek a pedagógustól, és a történtek mély nyomot hagytak bennük. A vádlott, mint a diákok nevelésére, gondozására, felügyeletére köteles személy e feladatából adódó kötelességét is súlyosan megszegte és ezzel veszélyeztette a kiskorúak testi, erkölcsi, s érzelmi fejlődését.

A bíróság két év börtönre ítélte a nőt,

a büntetését három év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész és a védelem is fellebbezett, így még nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top