nlc.hu
Család

Császár Zsolt temetése

Csak most tudták eltemetni Bagdy Emőke tavaly októberben meggyilkolt fiát

Az ügyben még mindig nyomoz az amerikai rendőrség.

Szűk családi körben helyezték örök nyugalomra január 2-án Bagdy Emőke fiát, akit október végén gyilkoltak meg brutálisan az  Egyesült Államokban. Az elismert klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta fiúgyermekét, az 53 éves Császár Zsoltot Magyarországon temették el – írja a Blikk.

Bagdy Emőke,

Bagdy Emőke és Császár Zsolt – Forrás: RTL / Fókusz – videó

A tragédia után az ikertestvére, dr. Császár-Nagy Noémi rögtön Arizonába utazott, hogy hazahozassa a holttestet, ám meglehetősen bonyolult volt ez a procedúra, a férfi ugyanis amerikai és magyar állampolgár is volt egyben. A temetés kapcsán az ikertestvére külön kiemelte, hogy Zsolt hamvai mellé helyezték az Egér a Marson című rajzfilm címszereplőjének plüssfiguráját. „Így mindig érzi fizikailag is, hogy mellette vagyok. Sosem volt egyedül, és ezután sem lesz” – fogalmazott dr. Császár-Nagy Noémi.

A pesterzsébeti református templomban búcsú istentiszteletet is tartottak, a megemlékezésen Szenes Iván lánya, Szenes Andrea műsorvezető is mondott néhány gondolatot. Szoros barátságot ápolt Zsolttal, sőt a férfi a halála előtti utolsó üzenetét is neki küldte el.

A nyomozásban egyelőre nincs előrelépés: a phoenixi rendőrök már hónapok óta próbálják kideríteni, mi miért történt. Egyelőre csak hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel vádolják a 18 éves, börtönviselt Yaaliyah Ezekiel Jacksont, amiért 10-22 évet kaphat. Ha azonban bebizonyosodik, hogy előre eltervezett rablógyilkosság történt, akár halálbüntetés is kiszabható.

Kiemelt fotó forrás: Portré / 2014.06.22.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top