nlc.hu
Család

Kétéves brit kisfiú jutott fel a Mount Everest alaptáborába

Még csak kétéves, de már feljutott a Mount Everest alaptáborába

Egy skót kisfiú, Carter Dallas már kétévesen rekordot döntött.

Carter Dallas a maga két évével a legfiatalabb, akinek sikerült feljutnia a Mount Everest alaptáborába, ami 5364 méteren található. Az előző csúcstartó, egy cseh kisgyerek négyéves volt, amikor fellátogatott a világ legmagasabb hegyére, írja a Blikk.

A Dallas család 2023 augusztusában döntött úgy, hogy ázsiai utazásra indulnak, többek között jártak Indiában, Srí Lankán, a Maldív-szigeteken, Nepálban, és Malajziában is, ahol a kisfiú szülei egyébként örök hűséget fogadott egymásnak.

Hogy mikor térnek haza, nem tudni, és remélik, hogy saját történetük ösztönzően hat majd másokra is, lesznek, akik az ő példájukat követve útra kelnek.

Carter Dallas a Mount Everest alaptáborában.

Fotó: SWNS/Profimedia

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy az alaptáborba vezető út nagy részét édesapja hátán tette meg, azonban a több mint 5 kilométeres magasság már egy felnőtt embernek is nagy megpróbáltatás, nemhogy egy kisgyereknek. Szüleinek nem is sikerült megúszni a magashegyi betegséget, ellentétben gyermekükkel, aki nagyon jól bírta.

A biztonság kedvéért az indulás előtt természetesen felmérték a család egészségügyi állapotát. A szülők meg is lepődtek, hogy milyen jó formában volt Carter. Az apa beszámolója szerint egyébként már egy ideje készültek a túrára: légzőtechnikákat gyakoroltak és jeges fürdőket is vettek, hogy felkészítsék szervezetüket a Mount Everestre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top