nlc.hu
Család

Káromkodás gyerekkorban

Irtó cuki a kislány, aki csak a fürdőszobában káromkodhat

Egy anyuka különleges módszert talált ki, hogy a kislánya káromkodási hajlamát kordában tartsa. A végeredmény nagyon vicces lett.

A káromkodás a nyelv része. Nyilván van, aki sosem káromkodik, de azért mezítláb belerúgni az asztal lábába vagy kivédeni egy balesetveszélyes közlekedési helyzetet, sokakból előhozhat néhány szitokszót.

csúnyán beszélő lány

Káromkodás is a nyelv része (Fotó: Getty Images)

Abban sincs semmi dráma, ha az ovisod is jelzi, tud néhány csúnya szót, hiába nem hall otthon, ha az oviban vagy játszótéren szembejön vele egy-egy káromkodás. Az viszont célszerű, ha a gyerek megtanul disztingválni és csak a megfelelő helyen és időben beszél csúnyán.

Ezért találta ki ez a TikTokker édesanya, hogy meghagyja kislányának, csak a fürdőszoba magányában mondhatja ki a tiltott – épp ezért olyan izgalmas – szavakat. A kislány pedig szép lassan belelendül és a büdös segg után a szar és a b@zdmeg szavakat is olyan áhítattal mondja ki, mintha szavalna. Íme:

@sobermama82383 Had to try this trend to see if it would help! Im aware that toddlers are sponges. We are being extra careful around her now! #fyp ♬ original sound - Sobermama82383

A végén, amikor az összes, általa ismert szó elhangzott, a kicsi még ki is kiabál, hogy „Mindet elmondtam.

A kommentelők egy része persze kiakadt, hogy bátoríthatja az anya káromkodásra a gyermekét, míg mások aranyosnak találták a kislányt. „A szüleim mindig azt mondták, hogy ezek nem rossz szavak, csak nem társadalmilag udvariasak, és megfelelő kontextusban kell használni őket” – írta egyikük és ezzel csak egyet tudunk érteni. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top