nlc.hu
Család

A Sussex névvel él vissza Harry

Erre használja a nevét Harry, Sussex hercege

Nem tetszik a palotának, hogy így akar érvényesülni Harry és Meghan.

Még II. Erzsébet kérése volt, hogy bár Harry és Meghan megtarthatják a Sussex hercege és hercegnéje titulust, ezt a civil munkájukban ne használják, mivel kiléptek a királyi családból, és a címeikkel járó munkákat sem vállalnak a jövőben.

Azonban a hírek szerint az eddig Archewell névre keresztelt weboldalukat február 12-én éjszaka sussex.com címre változtatták. A királyi család támogatói most felrótták nekik, hogy a címeiket kihasználva, próbálnak érvényesülni a civil életben.

Ráadásul az Archewell alapítvány körül egyre több botrány volt az elmúlt időszakban. 2023-ban például 11 millió dollárral zuhant az adományból befolyt összeg. Eközben James Holt vezető 280 százalékos fizetésemelést kapott a hercegtől és annak nejétől, így az ő éves fizetése 230.000 dollár. Az alapítvány további öt munkatársa  évente összesen 640 ezer dolláros fizetést kap. 

Ugyanakkor nehéz azzal vitatkozni, hogy a hivatalos nevük, Meghan, sussex hercegnéje és Harry, sussex hercege.

A brit királyi család

Fotó: Profimedia

Ennek ellenére a palota nem igazán nézi jó szemmel mindazt, ami történik. „Nagy bajuk van a Sussex használatában. Egy egy királyi cím, nem olyan, amivel a gazdasági hasznot lehet húzni a privát életben. Hihetetlen, hogy Harry és Meghan nem látja, hogy mi ezzel a probléma” – írja a Daily Mail. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top