nlc.hu
Család

Apa lett a 88 éves rabbi

88 évesen lett először apa egy jeruzsálemi rabbi

Párja 56 évesen hozta világra a csöppséget.
rabbi

Nyolcvannyolc éves korában életében először apa lett egy jeruzsálemi rabbi, akit ezért Ábrahám ősatyához hasonlítanak Izraelben. Mint az MTI írja, Cvi Kuslevszki, jeruzsálemi ultra ortodox rabbi ilyen idősen vehette először kézbe saját gyermekét, akit 56 éves, második felesége hozott a világra. A kisfiú a jeruzsálemi Hadassza kórházban jött világra, a születését hatalmas ünneppel fogadták apja vallási iskolájában a tanítványok.

Az idős rabbi 6 éve, 82 évesen megözvegyült, majd nem sokkal később újranősült; egy 50 éves, gyermektelen nőt vett el.

Ha számolgatásokba bocsátkoznánk, amikor a fia 13 évesen eléri a férfivá avatás szertartását, a bar micvót, akkor az édesapja már a 101. születésnapját ünnepelheti.

Korábban már írtunk egy ugandai nőről, aki pedig 70 évesen lett anya. Ilyen idősen adott életet egy ikerpárnak. Safina Namukwaya mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe, ehhez – az életkora miatt – donor petesejteket, illetve partnere spermáját kellett használnia az orvosoknak. Az idős nőt még az orvosok is felelőtlenséggel vádolták, ám a szülés után elmondta, hogy erős és támogató emberek veszik körül, akik a háztartásban is segédkeznek neki. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top