nlc.hu
Család

Humoristák mesélnek a randipartnerekről, akik átverték őket

Nem zavar, ha alacsony vagy, ha gyerekeid vannak, csak ne hazudj! – Randevúk, amiknek csúnya csalódás lett a vége

Vannak, akik párkereséskor nem teljesen őszinték, és ilyen csalókba bárki belefuthat. Íme pár történet okulásképpen.

Ugyan rengeteg sikertörténtet hallani olyan párokról, akik valamilyen online társkeresőn vagy randiappon ismerkedtek össze, de sajnos minden ilyen sztorira jut egy olyan, amitől a maradék reményt is elveszthetik azok, akik egyedül vannak.

Ugyan nem bújik meg minden profil mögött egy Tinder-csaló, de gyakran előfordul, hogy bizony átverés áldozatai lesznek azok, akik így keresnek maguknak alkalmi partnert vagy örök szerelmet. 

Persze ennek megvan a jó oldala, lesz egy történet, ami elmesélhetünk – remélhetőleg az unokáinknak is –, ha pedig valaki történetesen humorista, az be is tudja építeni valamelyik estjébe. A Huffington Post meg is kért pár szakmabelit, osszák meg, őket hogyan verték át.

„Körülbelül három hétig üzengettünk egymásnak egy sráccal, de semmi sem lett belőle, annak ellenére, hogy többször próbáltam találkát szervezni vele. Egy nap megkérdeztem tőle, hogy mit csinál, mire azt mondta, hogy éppen bevásárlóközpontban van, és mivel furcsa módon én is éppen ott voltam, írtam, hogy fussunk össze. Soha többé nem írt. Két évvel később rábukkantam annak az influenszernek az Instagram-oldalára, akinek kiadta magát. A pasi öt éve házas volt, és egy teljesen más államban élt. Most már követem őt, és a legnagyobb rajongója vagyok neki és a feleségének!” – Jasmine Burton ügyvéd és humorista.

Fiatal nő rájön, hogy tévedett

Fotó: Getty Images

„Volt egy lány, aki a képei alapján úgy nézett ki, mint egy núbiai királynő, szó szerint. Az intő jel az volt, hogy 30 percet késett. De hajlandó voltam ezen túllépni, mert a képek alapján tényleg gyönyörű volt. Hirtelen odajött egy nő, és bemutatkozott. A név stimmelt, de nagyon meglepődtem, mert aki leült mellé, az egy középkorú fehér nő volt” – mesélte Benny Nwokeabia író és humorista.

A férfi öt percig beszélgetett partnerével, majd rákérdezett, miért hazudott neki. Ő kijavította, nem hazudott, csak egy kicsit elferdítette az igazságot. „Még tíz percig beszélgettem vele, mert kíváncsi voltam, milyen ember képes ilyesmire. Végül rájöttem, nincs ki mind a négy kereke.”

„Egy 35 éves orvosra számítottam, helyette egy 65 éves orvos jelent meg a randin. Az apám lehetett volna, mármint tényleg úgy nézett ki, mint az apám. Udvariasságból végigültem a randit. Nem érdekel, mennyi pénzt keres egy pasi, de ha úgy néz ki, mint az apám, akkor nem passzolunk, arról nem is beszélve, hogy pontlevonás jár a hazugság miatt” – árulta el Cat Alvarado, hogy neki milyen negatív tapasztalata volt. 

Idős ember az interneten beszélget

Fotó: Getty Images

„Randiztam valakivel, aki a Bumble-nél megosztotta, hogy vannak gyerekei, de a Hinge-oldalán nem. Nem tudta, hogy mindkét profilját láttam, így azt hitte, nem tudok a gyerekeiről. Amikor szóba került a téma, mindig gyorsan váltott. Ugyan nem hazudott a szemembe, de elhallgatta az igazságot. Megértem, hogy az emberek nem tudják, mennyit kell megosztaniuk az első randin, de úgy éreztem, tesztel” – mondta el Julie Krafchick, a Dateable podcast egyik műsorvezetője, hogy verte át egyik randipartnere. 

„19 éves voltam, és amikor karácsonyra hazamentem Londonba, a Tinderen összeismerkedettem egy Audrey nevű lánnyal. Elkezdtünk SMS-ezni, és elég hamar komolyra fordultak dolgok, megbeszéltük, hogy aznap este találkozunk egy hotelben. El akartam dicsekedni Alex barátomnak is, aki megkérte, küldjek egy képet a lányról. Ő hívta fel rá a figyelmemet, hogy ez az egyik New York-i barátja, akit én is ismerek. Még egyszer ránéztem a képre, és valóban, ő volt az. Nagyon zavarba jöttem, és azonnal lemondtam a taxit” – emlékezett vissza a kínos esetre Simon Fraser stand-upos.

A történetnek ezzel nem volt vége, Fraser haverja rákérdezett az ismerősüknél, hogy tényleg ő van-e fenn Tinderen, és kiderült, erről szó sincs. Fraser szerint óriási szerencse kellett ahhoz, hogy úton a légyottra pont egy olyan embernek írt, aki felismerte, hogy valami nem stimmel. „Most már minden egyes randinál SMS-t írok Alexnek, csak azért, hogy dicsekedjek, és hogy lássam, nem egy kínzókamrában végzem-e.”

Egy férfi egy nő profilját nézi egy randiappon

Fotó: Getty Images

„Találkoztam egy sráccal, akinek a képe eléggé rejtélyes és művészi volt, és egy idő után rájössz, hogy ez nem jó jel. A valóságban nagyon furcsán nézett ki. Felhívtam egy barátomat, hogy jöjjön el bárba, és tegyünk úgy, mintha véletlenül összefutottunk volna, és muszáj lenne beszélnünk” – árulta el Virginia Jones humorista hogyan oldotta meg a kínos helyzetet. 

„A profilja egy sportos, felelősségteljes, kétgyermekes apukának tűnt, és a gyerekek már olyan korban voltak, amikor már nem kell a szülőkkel lakniuk. Mivel minden fotón sapka volt rajta, ezért elgondolkodtam azon, hogy van-e haja. Azt is mondta, hogy 180 centi magas, ami nyilván nem egészen felel meg a valóságnak, ahogyan az sokszor elő szokott fordulni, de egyébként jól nézett ki.

A fő probléma az volt, hogy a randin elkezdett olyan információkat szórni rám, mintha ő lenne a washingtoni zavargások egyik szervezője, és új újoncokat akarna beszervezni. Miközben arra vártam, hogy levegőt vegyen, hogy tudassam vele, nem egyeznek a politikai nézeteink, jött egy pincérnő, ő pedig felállt, és kiderült, sokkal alacsonyabb mint gondoltam. Ő kijelentette, ezek szerint nem járok alacsony srácokkal, én pedig azt válaszoltam, a magasság nem érdekel, a hazugság viszont kizáró tényező” – írta Mara Marek humorista, az It’s a Maravelous Life podcast házigazdája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top