nlc.hu
Család
Lang Györgyi lánya, Sári

Lang Györgyi eltitkolt lánya először mesélt kapcsolatukról: „Szivárványcsaládban nőttem fel”

Mint mondja, ismerte az apukáját, de inkább édesanyjával és Györgyivel alkottak egy családot.

Több mint egy éve hunyt el Lang Györgyi, aki bár többször mesélt barátnőjéről és annak lányáról, az igazság a kapcsolatukról csak most látott napvilágot. Mint kiderült, nem a maga, hanem barátnője és lánya érdekében őrizgette ezt a titkot. 

Lang Györgyi

Fotó: Birton Szabolcs

A 18 éves Sári most a Story magazinnak törte meg a csendet.

Szivárványcsaládban nőttem fel. Apukámat is ismerem, ő is részt vett és vesz a nevelésemben, de én Anyával és Györgyivel alkottam egy szűk családot. Azt szoktam mondani, nekem egy apukám és két anyukám van, illetve sajnos már csak volt. Györgyi meghalt, amit egy év után sem tudok feldolgozni. Nem vagyok jóban a sorssal, az ilyen óriási történéseket, mint betegség, halál, ami befolyásolja egy ember jövőjét, mindig a sorshoz kötöm. Nagyon sok jót kaptam az élettől, de ami velem, velünk történt mégsem tartom igazságosnak.

A történet régre nyúlik vissza, Györgyi és akkori párja már együtt éltek, és nagyon szerettek volna gyereket. Abban az időben két nő esetében ez nem volt egyszerű vállalkozás. De nagyon akarták, nem foglalkoztak senkivel és semmivel. „Kerestek egy apukát, és elkezdődött a mi szivárvány- és patchworkcsaládunk története. Amikor anyukámnak egy éjjel jöttek a szülési fájásai, éppen kártyaparti volt nálunk, befejezték a kört, és Györgyi rohant vele a kórházba, délben megszülettem, és még aznap délután elsőként ő vett a karjába. Születésemtől együtt éltünk. Ritkán bíztak másra, inkább mindenhova vittek magukkal: csecsemőként ott feküdtem a mózeskosárban a Pa-dö-dő- koncerteken, később a tánckarba is bevettek, utaztunk, jártuk a világot.”

A teljes cikket a Story magazinban olvashatjátok: 

Story címlap

Story magazin címlap

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top