nlc.hu
Sztárok

Így teltek Lang Györgyi utolsó órái

Megtörte a csendet Falusi Mariann, először beszélt Lang Györgyi haláláról

Ő maga is végig mellette volt a halálos ágyánál.

Hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában hunyt el a Pa-dö-dö együttes énekesnője, Lang Györgyi. Az előadó nem szeretett volna klasszikus temetést, és ezt a kívánságát a szerettei teljesítették: a Fővárosi Állatkertben tartottak egy búcsúztatót, melyen több mint háromszázan vettek részt. Halálának körülményeiről eddig nem sokat tudtunk, Falusi Mariann azonban most megtörte a csendet, és a Nők Lapjának beszélt a jóbarátjáról. 

„Büszke vagyok rá, hogy végig otthon volt. Természetesen zajlott az egész, görcsök nélkül, úgy, ahogy éltünk. Két barátunk éppen a ház előtt kertészkedett, mi, többiek pedig a lakásban nyüzsögtünk… Eddig nem beszéltem erről a sajtóban, mert magánügy. Györgyi biztos most is röhög rajtam a túlvilágon, hogy egyáltalán minek. A múltkor részt vettem egy reinkarnációs hipnózison, s a terapeuta a végén megkérdezte, szeretném-e látni a halálomat. Mondtam, hogy nem. Tudom, milyen lesz, láttam Györgyiét. Egyébként csodálatos búcsúztatója volt. Rá akartak beszélni, hogy legyen egy Pa-dö-dő-búcsúkoncert is, de Györgyi nélkül semmi értelme nem lenne. Lezárult egy szép korszak, szerencsére mindent megcsináltunk, amit akartunk. Mindenkinek vannak veszteségei, túl kell élni. Teszem a dolgomat tovább” – kezdte a lapnak az énekesnő. Állítása szerint Lang Györgyi még a legnagyobb nehézségek közepette is csak azzal foglalkozott, hogy szeretteit megkímélje a szomorúságtól.

Lang Györgyi, Falusi Mariann

Lang Györgyi és Falusi Mariann évekkel ezelőtt (Fotó: Schumy Csaba)

„Nehogy azt gondold, hogy Györgyi rászorult a segítségre! Persze fizikailag igen, mert miután kerekesszékbe került, be kellett neki vásárolni, de lelkileg az utolsó pillanatig ő támasztott minket. Az egész csapatot. Nem volt hajlandó a betegségével foglalkozni, folyton azon törte a fejét, mit lehetne még csinálni” – tette hozzá Falusi Mariann. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top