nlc.hu
Család
Távoltartási végzést kaptak a házastársak, miközben egy lakásban élnek

Távoltartási végzést kaptak a házastársak, miközben egy lakásban élnek

Nem mehetnek 3 méternél közelebb egymáshoz.

Meghökkentő döntést hozott a bíróság Romániában egy Iaşi megyei házaspárnak az ügyében, amelyben a férj és a feleség is távoltartási végzést kérvényezett a másikkal szemben. Furcsa módon a bírák nem tisztázták, ki a bántalmazó és ki az áldozat, így úgy döntöttek, hogy férfinak és a nőnek is legalább 3 méter távolságot kell tartaniuk egymástól, miközben mindketten a közös lakásukban tartózkodnak. A lakáson kívül pedig 50 méterben állapították meg a biztonságos távot – írja a foter.ro.

Mindemellett a bíróság megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjenek egymással, beleértve a telefonos és postai kapcsolatfelvételt is. A döntés 3 hónapig érvényes, a házastársak fellebbezés nélkül elfogadták.

Nem sokkal később a nő panaszt nyújtott be, amelyben a férjét a távoltartási rendelet megszegésével vádolta, és kérte, hogy lakoltassák ki a közös otthonukból. A bíróság azonban elutasította a feleség panaszát, mivel úgy ítélték meg, hogy a férj nem veszélyeztette a neje testi és lelki épségét, és a házastársi ellentétek nem elég súlyosak ahhoz, hogy bármelyikük kilakoltatását elrendeljék. Így most kénytelenek továbbra is egy fedél alatt élni, tisztes távolságban.

Kiemelt fotó forrása: imdb / Részlet a Szakíts, ha bírsz! c. filmből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top