nlc.hu
Család
Szingliség vs. rossz párkapcsolat

14 okod van rá, hogy a rossz párkapcsolat helyett a szingliséget válaszd

A szinglikkel gyakran érezteti azt a társadalom, mintha valami baj lenne velük, pedig sokkal jobb egyedül lenni, mint egy rossz párkapcsolatban vergődni.

Lehet, hogy úgy érzed, a világ egyetlen szinglije vagy, de valójában rengeteg társad van. Egy 2019-es felmérés szerint a felnőttek 31 százalékának nincs párja, és az egyedülállók fele nem is keres párt magának. Ez azt sugallja, hogy sokan talán jobban szeretnek szinglik lenni, mint megalkudni egy nem megfelelő kapcsolattal.

A romantikus filmek, a reklámok és sok párkapcsolatban élő ember is úgy ábrázolják a párkapcsolatot és házasságot, mintha egy ideális, csupa boldog állapot lenne, de ez nem feltétlenül igaz. Persze, csodálatos lehet, ha valóban megtaláltad a számodra tökéletes párt, a lelki társadat, másik feledet. Csak a valóságban ez nagyon ritkán történik meg, úgyhogy ne sajnáld, ha a szingliséget választottad egy rossz kapcsolat helyett.

14 érv a szingliség mellett

Dr. Bruce Y. Lee, a New York City Egyetem egészségpolitikai és menedzsment professzora a szingliségre buzdítja azokat is, akik egy nem nekik való pár mellett élnek. Összeszedett 14 okot arra, amiért jobb szinglinek lenni, mint rossz párkapcsolatban élni.

1. Egyedül te döntheted el, hogy mit kezdesz az időddel. Ha a következő négy órát azzal akarod tölteni, hogy különböző ételeket evő mormotákról készült videókat nézegetsz, hát legyen!

2. Bárhová és bármikor utazhatsz, amikor csak szeretnél. Amíg megvannak hozzá az erőforrásaid és a lehetőségeid, addig semmi sem állíthat meg.

3. Választhatsz bármilyen hobbit, ami érdekel. Mindig is szerettél volna láncfűrészes faszobrászattal, zombi portréfestéssel vagy kviddiccsel foglalkozni? Csak rajta!

4. Nem kell karrier- vagy életcélokat feláldoznod valaki másért. Ha egy hullámhosszon vagy a pároddal, az segíthet a karrieredben, de ha nem vagytok egy hullámhosszon, akkor akadályozni fog. „Például évekkel ezelőtt, amikor írással akartam foglalkozni, és az akkori párom megpróbált lebeszélni erről, jó lépés volt végül őt és azt a kapcsolatot is leírni” – mondja a professzor.

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

5. Bárkivel lehet együtt lógni. Igen, a „csak úgy bandáztunk” válasz nem igazán működik, amikor a párod megkérdezi, hol voltál egész hétvégén, és mit csináltál azzal az emberrel.

6. Több időd lehet arra, hogy barátságokat és társasági kört építs. Észrevetted már, hogy egyes barátok teljesen eltűnnek, amikor megtalálják a párjukat?

7. Megkímélheted magad a konfliktusoktól és egy csomó drámától. Egy nem megfelelő partner sokféle problémát hozhat az életedbe, ami csak eltereli a figyelmedet a fontos dolgokról.

8. Több pénzt spórolhatsz meg. Persze, a házasság adókedvezményekkel jár, azonban az együttélés a végén nagyon drága lehet, ha nem vagytok hasonlóak az anyagiak kezelésében.

9. Azt vehetsz fel, amit csak akarsz, és bárhogy dekorálhatod a lakásodat. „Ez magában foglalja azt is, hogy egész nap tógát viselsz otthon, és a lakásod úgy néz ki, mint a modernkori Colosseum, romokkal együtt” – írja Dr. Bruce Y. Lee.

10. Sokkal jobban megismerheted magad és azt, hogy mit akarsz. A rossz partner olyan, mintha életed dokumentumfilmjének narrátora lenne, miközben az a narrátor még csak nem is olvasta a forgatókönyvet.

11. Jobban törődhetsz magaddal. Ha egy kapcsolatban hajlamos vagy feladni magad, akkor elfelejtheted, hogy mentálisan, érzelmileg és fizikailag is gondoskodj magadról, ha rossz partnerrel vagy.

12. Több tered lehet a fejlődésre. Rossz kapcsolatban élni olyan, mintha túl szűk lábmelegítőt, velúr tréningruhát és pulóvermellényt viselnél.

13. Erősebbé, függetlenebbé és önállóbbá válhatsz. Furcsa dolog történik, amikor egyedül kell meghozni a döntéseket. Kis gyakorlással óriási önbizalmat adhat.

14. Jobb partnerré válhatsz, és jobb kapcsolatod lehet, amikor végre felbukkan a megfelelő ember. Ha folyamatosan kapcsolatról kapcsolatra ugrálsz, nem biztos, hogy lesz időd elgondolkodni azon, hogy mit csinálsz rosszul, és miben kellene fejlődnöd, ami miatt előfordulhat, hogy folyamatosan ugyanazokat a hibás kapcsolati ciklusokat ismétled.

Persze a megfelelő partner sok mindenben segíthet a fent felsorolt dolgokban is, például motiválhat a rendszeres testmozgásra, támogathat a céljaid elérésében, és erősítheti az önbizalmadat a szeretetével. De a megfelelő társat megtalálni nem könnyű. Kell hozzá idő, jó időzítés, élettapasztalat és egy kis szerencse is. Ha beleragadsz egy rossz kapcsolatba, az legyengíthet és megakadályozhat abban, hogy azt csináld, amit szeretnél az életben – és távoltarthat attól az embertől, aki igazán neked való lenne.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top