nlc.hu
Család
4 éves gyereket kellett újraéleszteni a Hévízi Tófürdőben

4 éves gyereket kellett újraéleszteni a Hévízi Tófürdőben

Csaknem tragédiával végződött egy családi strandolás.

Sikeresen újraélesztettek egy 4 éves gyereket szombaton a Hévízi Tófürdőben. Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, a kisfiú a gyerekmedencében merült el játék közben. Apja azonnal a segítségére sietett, a karjaiban vitte ki az eszméletlen gyereket a vízi mentőkhöz, akik a helyszínen lévő mentőtiszt segítségével azonnal megkezdték az újraélesztését, ami sikeres volt. Közben a strandolók hívták a 112-t.

Mire kiértek a mentők, a kisfiú már magához tért, a légzése is helyreállt, megfigyelésre azonban kórházba vitték. Az RTL Híradó információi szerint azóta már jobban van.

A fürdő vezetősége nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

Hasonló helyzetben nemcsak a gyorsaság a fontos, hanem az is, hogy megfontoltan segítsünk – hívta fel a figyelmet Győrfi Pál, a Mentőszolgálat szóvivője. Mielőbb húzzuk ki a vízből a bajba jutott embert. A mentés stabil úszástudást igényel, hiszen nem egyszerű feladat egy fuldokló embert a partra hozni. Miután sikerült kihozni a vízből, azonnal mentőt kell hívni, majd megkezdeni az újraélesztést, ehhez a mentésirányítók telefonon adnak instrukciókat.

Június végén egy őrizetlenül hagyott, 5 éves kisfiú megfulladt a kőbányai Újhegyi strand 135 centi mély medencéjében. Az úszómesternek sikerült újraélesztenie, ám a kórházban meghalt. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében indított akkor nyomozást, mivel a kisgyerek teljes szülői felügyelet nélkül és úszógumi nélkül ment be a mélyvízbe. Szemtanúk szerint a szülők egyáltalán nem figyeltek a kicsire.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Varga György 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top