nlc.hu
Család
Szülés telefonos segítséggel

A mentésirányító segítségével az apa segítette a világra gyermekét Budapesten

Az események annyira felgyorsultak, hogy a mentők sem értek ki időben, így a mentésirányító telefonos segítségével az apa vezette le párja szülését.
112 hívása

Délután kezdődtek fájásai egy fiatal, 39 hetes kismamának Budapesten. Az események hamar felgyorsultak, így a nő párja a mentők segítségét kérte, majd mentésirányító instrukciói szerint megvizsgálta kedvesét, ezt követően közösen felkészültek a szülés levezetésére, amíg a rutinos mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet – számolt be róla Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat, mely a szóban forgó segélyhívásról készült felvételt is közzétette.

Mint írják, bár a férj nagyon megrémült, az életmentő határozott és megnyugtató szavai és pontos instrukciói segítségével az édesapa mindössze néhány perc alatt világra segítettet 3. gyermekét, aki rögtön felsírt. A helyszínre érkező mentők megvizsgálták a kislányt és büszke édesanyját, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba.

A hálás édesapa még levélben is megköszönte a mentésirányító bajtársnő segítségét: „Eléggé felgyorsultak a dolgok, így az is tudatosult bennünk, hogy mentők segítsége nélkül az én kezembe fog megszületni a kislányunk. Így viszont csak a mentésirányítóval voltunk kapcsolatban, aki nagyon nyugodtan és profin segített.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top