nlc.hu
Család
Túlélte a zuhanást a kisfiú

16 emeletnyi zuhanást élt túl szinte sértetlenül a 4 éves kisfiú

Csodával határos módon menekült meg a haláltól az erkélyről kizuhant kisfiú Franciaországban.

16. emeleti lakásukból zuhant ki egy 4 éves kisfiú a franciaországi Aubervilliers-ben. A kis Enzo nem csupán túlélte a balestet, de törés vagy más komoly sérülés nélkül úszta meg azt. 

Az autizmussal diagnosztizált kisgyerek a szobájában játszott, amikor az apja, Ji meghallotta a sírását. Egyből a fiúcskához sietett, hogy megnyugtassa, amikor azonban megpróbált benyitni a gyerekszobába, rájött, hogy az ajtó zárva van. Mire sikerült betörnie az ajtót, a helyiség már üres volt. Gyanítható, hogy a kisfiú valahogy bezárkózott a szobába, majd pánikba esett és ezért próbált az erkélyen át menekülni. 

Amikor az apa kilépett az erkélyre és lenézett, látta, hogy Enzo mozdulatlanul fekszik a földszinti gyógyszertár tetején. A férfi lerohant és felmászott a gyógyszertár épületére, hogy elérje a tetőt. A legrosszabbtól tartva megdöbbenve látta, hogy Enzo magától mozog. 

Emeletes épület

Illusztráció: Getty Images

„Eszméleténél volt, és nem láttam vért. Csak egy kis karcolás volt a lábán” – idézte fel a sajtónak nyilatkozva az apa. 

A szülők persze aggódtak, hogy a gyereknek belső sérülései lehetnek, ezért hívták a mentőket. A kisfiút kórházba szállították, ahol hét napig megfigyelés alatt tartották. Ez idő alatt az orvosok egy sor vizsgálatot végeztek rajta, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy valóban olyan egészséges-e, mint amilyennek látszik. A veséjében és tüdejében fellépő kisebb vérzésektől eltekintve, amelyeket a sebészek gyorsan kezeltek, valóban semmi baja nem volt. 

Hét nap után Enzót kiengedték a kórházból, és ugyanúgy folytatta az életét, mintha mi sem történt volna. 

„Nem voltam hívő, de mostantól az vagyok!” – mondta Helene, a kisgyerek édesanyja.

Továbbra is rejtély, hogy Enzo hogyan élte túl a 43 méteres zuhanást szinte sértetlenül. Egyesek szerint a gyógyszertár teteje némileg tompította a becsapódást, de az orvosok meg vannak győződve arról, hogy inkább annak köszönhető a szerencsés kimenetel, hogy a gyermek teste könnyű, a csontjai és ízületei pedig még nagyon rugalmasak. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top