Egészség

Állva pisilni nőként? Tökéletes.

Korszakalkotó ötlet, kár, hogy nem a mi fejünkből pattant ki. Pedig biztosan sokunknak eszébe jutott, milyen jó is lenne, ha a fiúkhoz hasonlóan mi, nők is tudnánk állva pisilni.
Állva pisilni nőként? Tökéletes. Azokon a bizonyos napokon:
Tamponhasznált pro- és kontra

Ehhez azt is érdemes hozzátenni, hogy mindezt úgy, hogy még a nadrágot sem kell lehúzni, így igazán megspórolhatjuk a „fenékvillantásokat”, a kényelmetlen combfeszesítő gyakorlatokat – miközben lábujjhegyen egyensúlyozunk a koszos vécé felett –, és próbálunk, ha lehet, semmihez sem hozzáérni. Mert hát ki ne látott volna még a falon is bizarr dolgokat…

Állva pisilni nőként? Tökéletes.– 6 éves lányommal és 5 éves fiammal gyakran autózunk budapesti otthonunk és az agárdi nagyszülők között. Ez a táv nem hosszú, kényelmes tempóban is megtehető egy óra alatt – egy felnőtt ember azt gondolná, közben nem is kell megállni „egészségügyi szünetre”. Másképp van ez azonban, ha gyerekekkel utazik az ember: rájuk a legelképzelhetetlenebb pillanatokban támad a vizelési inger, és csak nagyon rövid ideig képesek visszatartani. A fiammal egyszerű az élet, de a lányomnál, ha jön a természet lágy ölén az inger, mindig meg kellett keresni a legjobban takaró bokrot, ám még talán ennél is rosszabb volt a helyzet, amikor nyilvános vécén pisiltettem a kisasszonyt: ilyenkor azt játszottuk, hogy vidámparkban vagyunk, és én, mint egy tréfás emelőkar, a vécé fölött egyensúlyoztam őt, nehogy pisilés közben hozzáérjen valamelyik testrésze bármihez is. Néhányszor, ha nagyon sietős volt a dolgunk, úgy döntöttem, nem rizikózom, és indulás előtt inkább pelust tettem a nagylányomra, amin ő – megjegyzem, teljes joggal – minden alkalommal vérig sértődött.

– A diszkrét pisilőeszköz egy többszörösen díjnyertes angol találmány, amely lehetővé teszi, hogy a nők is állva, teljes alsó öltözékük lebontása nélkül vizelhessenek, és ezáltal elkerülhessék az olyan kellemetlen szituációkat, mint pl. a koszos vécékkel való közvetlen érintkezés, vagy éppen a csalánba guggolás – nem mellesleg a felfázás esélyét is nagyban csökkentve – mondja Szalay-Tóth Judit a magyarországi forgalmazó. – A műanyag eszköz elfér a kézitáskában, de akár zsebben is tartható, és 5 trendi színben kapható: vad pink, égszínkék, NATO-zöld, sivatagi homok és fehér.

Állva pisilni nőként? Tökéletes.A SHEWEE története
Az ötletgazda, Samantha Fountain eredetileg hátizsákos turistaként találta fel, és egyetemi diplomamunkájában mutatta be a SHEWEE pisilőeszközt, amelyből mára szerte a világon minden 8. percben eladnak legalább egy darabot. A termék a világ 24 országában érhető el, Magyarországon 2010 eleje óta forgalmazzák. Bővebben: www.shewee.hu

Hol és mikor használhatjuk?

  • Kiránduláskor, az erdőben a megfelelő bokor megkeresésére,
  • fesztiválokon vagy más szabadtéri programon, ahol csak mobilvécé áll rendelkezésre,
  • sportoláskor (pl. síelésnél), a bonyolultabb ruházat izzasztó lebontására,
  • utazás, kempingezés, hosszabb autóút során,
  • egyes (pl. hasi) műtétek után, amikor nehézkes a vécé fölé helyezkedni,
  • kislányunk vécé felett egyensúlyozásának, ami egy bizonyos súlyhatár felett szinte lehetetlen,
  • vagy bármilyen más helyzetben, a „mindenféle” vécékkel való érintkezés elkerülésére…

Kipróbáltuk!

Állva pisilni nőként? Tökéletes.„Nehéz szavakba önteni: egyszerűen tökéletes. Először a zuhany alatt ajánlják kipróbálni, én élesben teszteltem. Jól illeszkedik a szeméremdombhoz, nem megy mellé a vizelet, egyszerű tárolni és egy öblítéssel túl is vagy a dolgon. Most már táskatartozék.” (Maróti Erika, szerkesztő)

„Az első használatkor féltem picit, hogy mi van, ha nem jó helyre teszem és kicsurog, de meglepően egyszerű használni, és többszöri használat után se volt semmilyen probléma ezzel. Előtte azért érdemes megnézni a használati utasítást. A tölcsér tisztítása nagyon könnyű. Élesben még nem mertem azért kipróbálni, egyelőre otthon kísérletezek, de már látom, hogy fesztiválok idejére nem fogom otthon hagyni. Praktikus kis doboza van, amiben magammal is vihetem.” (Fogarasi Judit, képszerkesztő)

„Egy női táska elengedhetetlen kelléke lehet ez az új találmány. Már nem kell idegen helyek mosdójában, remegő lábakkal guggolnunk, vagy attól tartanunk, hogy lepisiljük magunkat, vagy bármilyen fertőzést elkapunk! Egyszerű, könnyű, kicsi és praktikus. Bár elsőre kicsit furcsa az állva pisilés, és van az emberben egy kis görcs, nehezen engedi el magát. De hamar meg lehet szokni, és elengedhetetlen higiéniai eszközzé válik abban a percben, hogy elhagyjuk az otthonunkat.” (Balázs Enikő, szerkesztő)

A pisilőeszközt hosszú életre és valódi használatra tervezték:

  • Állva pisilni nőként? Tökéletes.különleges, az apró részletekig kidolgozott formája 5 éves kor felett gyakorlatilag minden lány és nő számára megfelelő lehet,
  • használata és tisztítása rendkívül egyszerű (használat után elég elöblíteni, mivel az egészséges testből távozó vizelet steril),
  • anyaga kemény műanyag, így akár rendszeres kifőzés során sem deformálódik el,
  • nem termel felesleges hulladékot, mint az egyszer használatos eszközök,
  • higiénikus tokban tartható, amely nem nagyobb egy átlagos szemüvegtoknál,
  • számos hegymászó- és túra-szervezet ajánlja,
  • a brit hadseregben is ezt használják, és még a NATO jóváhagyását is elnyerte, vagyis a legkeményebb nők igényeinek is megfelel!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top