Egészség

Sosem késő elkezdeni – kezeld a visszereidet!

A visszeres panaszokat már a legelején érdemes kezelni, ugyanis ha a betegség nem is visszafordítható, de a további visszerek kialakulását részben megelőzhetjük.

Kutatások szerint a magyar lakosság nagyjából 10-15 százalékát érintik a felszíni vénák okozta panaszok. Azonban azt csak kevesen tudják, hogy az időben elkezdett kezeléssel a súlyos szövődmények elkerülhetőek lennének. Sokszor az életmódváltás az első és legfontosabb lépés, amit a beteg a saját egészsége érdekében megtehet.

Sosem késő elkezdeni - kezeld a visszereidet!A kezelés első pontja, hogy a visszeresedére hajlamosító testhelyzeteket lehetőleg kerülni kell (tartós állás vagy ülés), rendszeres mozgásra, valamint speciális kompressziós harisnyára, esetleg gumipólyára lesz szüksége a gyógyulni vágyónak. Fontos megjegyezni, hogy ezek nélkül a gyógyszeres kezelés sem lesz kellően hatékony. Aki pedig igazán biztosra akar menni, az a kezelés mellett végezhet olyan gyakorlatokat, amelyek a visszerek működését segítik elő.

Aki helyi kezelésben gondolkodik, az válasszon heparintartalmú krémet, amely csökkenti a lábduzzadást, mérsékli a kitágult erek gyulladásos folyamatait, és gátolja a kezelt területen a vér rögösödését is.

Maga a heparin egy természetes eredetű hatóanyag, amelyről fontos tudni, hogy az a visszeres betegség bármely szakaszában használható. Ödémacsökkentő és véralvadásgátló hatású. Segít megszüntetni a nehézláb-érzést, amely a legtöbb panaszt okozza a betegeknél, valamint hatékony gyulladásgátló hatású is, így csökkenteni tudja a gyulladásos átvivőanyagok által kiváltott fájdalmat.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top