Egészség

Tüntesd el a visszereidet! – Milyen lehetőségek vannak esztétikai szempontból?

Amikor a visszerek már úgy behálózzák egy nő lábát, hogy szégyell szoknyát húzni, akkor már nem halogathatja tovább a kérdést: milyen módszert válasszon, aki tartósabb eredményt szeretne? Négyféle módszert ajánlunk.

Tüntesd el a visszereidet! – Milyen lehetőségek vannak esztétikai szempontból?Injekciós kezelés
Az eljárás lényege, hogy egy tű segítségével olyan anyagot juttatnak a 2 milliméternél nem vastagabb erekbe, amelyek gyulladást keltenek az adott területen. Ez a szklerotizáló injekció segít abban, hogy az érintett erek fala összetapadjon, és ezáltal elhaljon. A sikeres kezeléshez feltétlenül szükséges, hogy a páciens kompressziós harisnyát, esetleg fáslit viseljen, egészen addig, amíg az erek nem halnak el. A kezelés hátránya, hogy a további tűszúrásokat nem lehet megúszni, hiszen sokszor újabb injekciózásra van szükség a várt eredmény eléréséhez.

Lézeres kezelés
Az eljárás során a szakorvos vaszkuláris (érbe vezetett) lézert használnak, amelynek használatakor a kiserek elzáródnak, mert a lézer által kibocsátott fény a vérfestékben elnyelődik, és eközben hő szabadul fel.. A beavatkozás után a kezelt területen a visszerek még nem tűnnek el tökéletesen, a kívánt hatás eléréséhez néhány napra van szükség, valamint sokaknál bőrpír és kékeszöld foltok is előfordulhatnak. De a kompressziós harisnyát ebben az esetben is viselni kell.

Plasztikai sebészet
Ebben az esetben már nem lehet kikerülni a szikét, de csupán néhány milliméteres bemetszéseket ejtenek a kezelendő területen. A kis bemetszéseken keresztül aztán eltávolítják a máshogyan már nem kezelhető ereket. A visszér ebben az esetben ugyan már a műtét után eltűnik, de csakúgy, mint az előző két esetben, itt is kötelező a szorítóharisnya.

Érsebészeti kezelés
Ez az eljárás nem sokban különbözik a plasztikai sebészetnél bemutatottnál, azonban ebben az esetben olyan páciensek kerülnek a műtőasztalra, akiknek az esztétikai problémákon kívül szervi panaszokat is okoznak a visszerek. A műtét során apró bemetszéseket ejtenek a bőrön, majd egy kampó segítségével kihúzzák a visszereket. Súlyosabb esetben az ér üregébe vezetett lézer segítségével elzárják az érintett érszakaszt, de a kisebb erek elkötése (szklerotizálása) sem ritka megoldás a problémára.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top