Egészség

Mennyit számít heti két nap diétázás?

Újabb fogyókúrás okosság, ami már megint a villámmegoldások felé terelne - már a hiszékenyeket. Most azt találták ki, hogy heti két napig fogyókúrával többet lehet fogyni, mint egy egész hét következetes étrenddel.

Egy új kutatás arra az eredményre jutott, hogy akik két napig csak gyümölcsöt, zöldséget és sovány húst fogyasztottak, azok szinte kétszer annyit fogytak, mint az a csoport, aki egész héten fogyókúrázott – állítja a Daily Mail nevű brit bulvárlap.

Felesleges az állandó kalóriaszámlálás

 

A kísérletben résztvevők harmada két napig csak 650 kalóriát fogyaszthatott, ezen belül is kevés volt a szénhidrát. A hét többi napján annyit ettek, amennyit akartak, bár bátorították őket az egészséges táplálkozásra. A második csoport ugyanezt a feladatot kapta, csak egyáltalán nem szabták meg az egyébként elfogyasztható kalóriamennyiséget. A harmadik a hagyományos diétához tartotta magát, ők napi 1500 kalóriát vihettek be.

Három hónap után az első két csoport tagjai négy kilót fogytak, míg a harmadiké 2,4 kilót. Ezt azzal magyarázzák, hogy a két nap hatása a hét további részében is kitartott. Emellett kiderült, hogy a két napot koplalók önmaguktól is kevesebbet ettek az egész kísérlet alatt. Ez utóbbi tény talán még hihető is, de amúgy az egész, alig 100 nő bevonásával készült felmérés erősen a “brit tudósok” kategóriába sorolható. Főleg, mert az nem derült ki, hogy a káros és drasztikus szénhidrátmegvonás miatt utána mennyivel ettek többet hosszú távon az alanyok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top