Egészség

Fürdőszobájában szült a kórházból hazazavart kismama

Az apuka abban sem volt biztos, hogy bent mer lenni a szülésnél, végül azonban ő segítette világra a babát.
Jól vannak

Jól vannak

Forrás: argusleader.com 

A 38 hetes terhes Stephanie Ihnen néhány nappal ezelőtt úgy érezte, hogy megindultak nála az összehúzódások, ezért azonnal bement a kórházba. Az orvos meg is vizsgálta, de azt mondta neki, hogy nem tágult ki eléggé, ezért néhány napig még biztosan nem fog szülni, majd hazaengedte a kismamát.

A fiatal nő otthon lefeküdt aludni, hajnali 2 óra tájban azonban felébredt és a fürdőszobába ment, ám ekkor már érezte, hogy azonnal megszül. Felkeltette hát a férjét, Josht, aki azonnal hívta a mentőket. A baba azonban nem várta meg, míg szakszerű segítség érkezik, így az apuka – aki előzőleg attól is rettegett, hogy a szülőszobában végignézze a szülést – a segélyhívó operátorának telefonos útmutatása alapján világra segítette kisfiát, Cameront, majd egy cipőfűzővel elkötötte a köldökzsinórt. „Megtettem, mert ha leblokkolok, ki tudja mi történt volna” – jegyezte meg Josh az egyik amerikai tévécsatorna riportjában.

Az anyát és az újszülöttet kórházba szállították, mindketten egészségesek, de megfigyelésre néhány napra benn tartották őket. Stephanie nagyon büszke „hős” férjére, és persze a kisbabára is. „Ez az egyik legcsodálatosabb dolog, és nem is lehetnénk boldogabbak.”

 

Gondoltad volna, hogy akad olyan kismama, aki egy művészeti galériában, egy repülőn, vagy épp egy fán szült? Persze ők még mindig jobban jártak, mint az a nő, aki a szülészet előtt, a fagyos járdán hozta világra gyermekét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top