Egészség

Lefogyott, így időben megtudta, hogy rákos

Ha nem szabadul meg a súlyfeleslegétől, valószínűleg nem vette volna észre a mellében a csomót.
Deb Peters

Deb Peters

Forrás: dailymail.co.uk 

A 46 éves Deb Peters három évtizeden át mellőzte a sportot. A háromgyermekes édesanya azonban másfél évvel ezelőtt úgy döntött, ideje formába hoznia magát, azért elkezdett netballozni (a kosárlabda egy speciális változata) és úszni járni.

A rendszeres testmozgásnak köszönhetően pár hónap alatt 25 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg. Ezután fedezett fel a mellében egy nagyjából 1 centiméter átmérőjű csomót. Azonnal orvoshoz ment, ahol kiderült, hogy mellrákja van.

A diagnózist követően rövidesen megműtötték, és a daganatot sikeresen eltávolították. Mivel nagyon korán felfedezték, ezért szerencsére nem terjedt tovább a rák a testében. Jelenleg sugárkezelésre jár és gyógyszereket kell szednie. Az orvosok szerint ha Deb nem fogyott volna le, valószínűleg a csomót sem veszi észre, és talán már túl későn derült volna csak ki a betegsége.

Az asszony néhány héttel a műtéte után visszament sportolni, és bár még tartanak kezelései, az aktív életmódról nem mondott le. Nemrégiben két félmaratoni futóversenyt is sikerült teljesítenie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top