Egészség

Nagyszülőnek lenni ajándék

Tisztán emlékszem az első unokám születésére. Mint minden nagyszülőt, büszkeséggel töltött el Fanni érkezése, izgatottan vártam, hogy a karjaimban tarthassam végre.

A szeretet egy új dimenziójába léptem, hiszen a gyereknevelés nehézségeit nem kellett újra átélnem. Lányomat és a vejemet hagytam érvényesülni szülői feladataikban, hiszen nekik is meg kell tapasztalniuk mindazt, amit annak idején nekünk.

Persze kivettem a részem a munkából, sokat segítettem a gyerekeknek, hiszen az unokámmal töltött minden egyes percet élveztem. Minden kornak megvan a maga szépsége, de azt hiszem, hogy az „i”-re a pontot Fanni érkezése tette fel. Amikor kirepültek a gyerekek és ráadásul nyugdíjas is lettem, kicsit úgy éreztem, hogy feladat nélkül maradtam. Igyekeztem lekötni magam különféle programokkal, de egy kirándulás a nyugdíjasklubbal mégsem hasonlítható össze egy Fannival töltött délutáni sétával.

Ahogy cseperedett, egyre több programot szerveztünk, és nagyon élveztem, hogy egyre inkább ki tudja mutatni az érzéseit. Számtalan gondolat szaladt át az agyamon, és azt kívántam, hogy soha ne legyen vége ennek a boldogságnak. Ez arra sarkallt, hogy többet tegyek az egészségemért, mivel szeretném, ha nemcsak Fannit láthatnám felnőni.

Az egészségemre eddig nem panaszkodhattam, de tisztában vagyok azzal, hogy a korom előrehaladtával már fenyegethetnek bizonyos problémák, ezért úgy döntöttem, elmegyek egy nagyobb kivizsgálásra, mivel szeretnék még megannyi boldog napot eltölteni unokáimmal.

Bizony jól döntöttem, ugyanis vannak olyan betegségek, amelyek nem feltétlenül okoznak súlyos tüneteket. A szűrővizsgálatok eredményei alapján kiderült, hogy sajnos magas a vérnyomásom és a vércukorértékeim is emelkedettek. Ma már tudom; az első és legfontosabb lépés, hogy gyökeresen változtassak az életmódomon; rendszeresen kell mozognom, és elengedhetetlen, hogy az étrendemen is változtassak. A kezelőorvosom azonban rávilágított, hogy mindemellett az én esetemben már gyógyszeres kezelésre is szükség lesz. A szívem egészségét nem bízom a véletlenre; hogy megelőzzem a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, azóta Aspirin® Protectet is szedek. Az Aspirin® Protect 100 mg gyomornedv-ellenálló bevonattal ellátott tabletta alacsony dózisú (100 mg vagy 300 mg) aszpirint, azaz acetil-szalicilsavat tartalmaz, amely gátolja a vérlemezkék összetapadását, így meggátolja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkenti a szívinfarktus és az agyi infarktus előfordulásának kockázatát. Mindent megteszek, hogy még sokáig maradhassak szeretteim körében. Ön mikor járt utoljára szűrővizsgálaton?  

Az Aspirin® Protect alkalmazásáról, kérjük, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával! A gyógyszerrel, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel kapcsolatos további érdekes és hasznos információt talál a www.szeretemazeletem.hu weboldalunkon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top