Egészség

Először látja gyerekei szeme színét a színvak apa – megható videó

Egy speciális szemüvegnek köszönhetően végre úgy láthatja a világot a férfi, ahogy a többi ember. Megható pillanatok.

Opie Hughes születése óta színvak. A látásával egyébként más baj nincsen, de a színeket teljesen másképp érzékeli, mint egy egészséges szemű ember. Most azonban drámai változás történt az életében – hála egy speciális szemüvegnek. Az alábbi videofelvételen azokat a pillanatokat örökítették meg, amikor a születésnapjára megkapta a szemüveget. Szívmelengető nézni, ahogy a gyerekei izgatottan várják, hogy kibontsa az ajándékot, és felpróbálja az eszközt. Amikor ez megtörténik, az élmény elementáris erővel hat:

Erősen tartja magát egyébként az a tévhit, hogy aki színvak, az fekete-fehérben látja a világot. Pedig nem, csak másképp, mint az egészségesek. Opie Hughes úgy írja le a helyzetet, hogy tompább, elmosódottabb színeket lát, mint a valóság.

A férfi szerint drámai megtapasztalni az élénk, vibráló árnyalatokat. “Olyan, mintha végre befejezettnek látnék egy képet, amit 30 éve befejezetlenül ismertem.” Amióta megkapta, úgy óvja a szemüvegét, mintha a negyedik gyermeke lenne.

“Rózsaszín virágai vannak a fának az udvarunkban. Ez őrület, én végig azt hittem, hogy fehér. Nem is beszélve a naplemente csodás színkavalkádjáról. Egyszerűen lenyűgöző.”

Forrás: Upworthy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top