Egészség

Sztómazsákkal is teljes életet él a gyönyörű tinilány

Rengeteg teljesen egészséges embernek is lenne mit tanulnia ennek a lánynak az élethez való hozzáállásából.

A 17 éves Jess Kitchenernél hét évvel ezelőtt diagnosztizálták a colitis ulterosát, vagyis a krónikus fekélyes vastagbélgyulladást, tavalyi műtéte óta pedig sztómazsákkal kell élnie. A fiatal lányt azonban ez nem akadályozza meg abban, hogy teljes életet éljen.

Sztómazsákkal is teljes életet él a gyönyörű tinilány

Jess nemrégiben profi fotókat is készíttetett magáról, melyeken bátran megmutatja a sztómazsákját.

“Miért kéne rejtőzködnöm és büntetnem magam valamiért, ami nem az én hibám? A testkép jelentős hatást gyakorol arra, hogy hogyan érzed magad. Megszoktuk, hogy tökéletes képeket látunk tökéletes nőkről, a valóság azonban az, hogy mindenki különböző. El kell fogadnod azt, aki vagy, lehetsz 50 vagy 120 kiló, lehetnek sebhelyeid, lehetsz fogyatékkal élő, vagy lehet sztómazsákod, mint nekem” – fogalmazott.

Sztómazsákkal is teljes életet él a gyönyörű tinilány

Azzal, hogy nyilvánosság elé állt, reméli, hogy a sorstársait is inspirálni tudja: attól, hogy sztómazsákot kell viselniük, még nincs vége az életüknek.

Jessre az édesanyja is nagyon büszke. Az asszony elárulta, egyetlenegyszer látta sírni a lányát, amikor az orvosok közölték vele, hogy az állapota miatt nem lehet ott két héttel később az iskolabálon. Jess azonban akkor is összeszedte magát, elment az eseményre és gyönyörű volt.

“Tudom, hogy mindenki ezt mondja a gyermekéről, de ő tényleg lenyűgöző” – fogalmazott az anya.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top