Egészség

Ezért egyél egy grépfrútot most azonnal!

Lehet gyűlölni vagy imádni ezt az egyedi zamatú, kesernyés gyümölcsöt, de annyi biztos, hogy valódi egészségbomba a grépfrút.

Az eredetileg Malajziából és Indonéziából származó gyümölcs 75 százaléka vitamindús lé, amivel mindenképpen érdemes csurig tölteni poharunkat. Hogy miért? Először is azért, mert a grépfrút kiváló C-vitamin-forrás, és persze rengeteg benne az antioxidáns is.  

De ez a gyümölcs akkor is jól jöhet, ha diétázni szeretnénk: zsírbontó és anyagcsere-pörgető hatása miatt napi néhány pohár grépfrútlé szinte magától olvasztja le rólunk a felesleges kilókat.

Ezért egyél egy grapefruitot most azonnal!

Persze akkor is jól jöhet, ha testünk védőfalát szeretnénk erősíteni. Ez a gyümölcs turbózza az immunrendszert, sőt sejtvédő hatása és magas vitamintartalma miatt még a rákmegelőzésben is hatékony szerepet vállalhat.

Mindennek a tetejébe a grépfrút segíthet megőrizni az íny egészségét, és a veseproblémákat is orvosolhatja. Végül pedig a lelki eredetű problémák ellen is hatékony: a citrusfélék illata oldja a stresszt, javítja a hangulatot, a sok vitamin pedig a depresszió ellen is jó orvosságnak bizonyulhat.

Forrás: HealthieYou

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top