Egészség

Ezeket edd a mentális egészségért

Milyen ételeket és tápanyagokat kell fogyasztanunk, ha ép testünkben ép lélekre vágyunk?

1. Omega-3:

A legtöbb embernek sajnos hiányzik étrendjéből a megfelelő mennyiségű omega-3-zsírsav. Pedig állítólag ez az, amitől tovább friss marad az agyunk, és még a memóriánkat is fejleszti. Különösen fontos az omega-3 a gyerekek számára, hiszen az ő fejlődésben lévő agyuknak még nagyobb szüksége van egy kis turbózásra. Elsősorban halfélékben található meg, de táplálékkiegészítő formájában is fogyaszthatjuk. 

2. D-vitamin 

A D-vitamin a “lélek vitaminja” hiszen hiánya például depresszió kialakulásához is vezethet. A D-vitamintól energikusabbnak és jobb kedvűnek érezhetjük magunkat, épp ezért nagyon fontos, hogy válasszunk D-vitaminban gazdag ételeket (például gombát), és persze tegyünk egy kiadós sétát a ragyogó napfényben!

Ezeket edd a mentális egészségért

3. Vas

A vashiányt nem szabad félvállról venni: a gyerekkori vashiányt ma már összefüggésbe hozzák az autizmussal, a figyelemzavarral és a depresszióra való hajlammal is, hiszen ez a vitamin elengedhetetlen a megfelelő mentális egyensúlyhoz. Arról nem is beszélve, hogy a vas hiánya állandó kimerültségérzetet, kedvetlenséget eredményezhet. Együnk egy nagy tál, méregzöld spenótot a vasbevitel jegyében!

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top