Egészség

Így éld túl az allergiaszezont!

A tavasz sokak számára nemcsak a napsütést hozza el, hanem a szemviszketést, orrfolyást és a soha szűnni nem akaró tüsszögést is. Ezeket tehetjük ilyenkor.

1. Tisztítsd ki a mosógépet

Ez talán első hangzásra úgy tűnhet, mintha semmi köze nem lenne az allergiához, pedig nagyon is van. A mosógép sötét, nedves dobja kiváló terepet jelenthet a baktériumoknak, így arra is figyeljünk, hogy a tiszta ruhákat gyorsan eltávolítsuk, és utána hagyjuk kiszellőzni a dobot.

2. Figyelj a párnahuzatra

A párnánk a kedvenc helye lehet a külvilágból bekerülő polleneknek és poratkáknak – amik aztán alvás közben persze a mi egészségünket károsítják. Ezért nagyon fontos, hogy válasszunk megfelelő, antiallergén anyagból készült párnahuzatot.

Így éld túl az allergiaszezont!

3. Válogasd meg a növényeidet!

Belga kutatók mutattak rá, hogy az allergiában szenvedők 78%-ának otthonában van olyan növény, ami rosszabbítja a tüneteket – általában fikusz. Szóval nem árt alaposan megnézni, milyen növényekkel osztjuk meg az otthonunkat!

Forrás: Health

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top