Egészség

A teafaolaj csodás előnyei

A teafaolaj igazi természetes csodaszer: jól jöhet a bőrápolásban, segíthet harcolni a kellemetlen testszag ellen és még fogkrémnek sem utolsó!

1. Pattanások ellen

Természetes készítmények összetevői között talán már felfigyelhetünk a teafaolajra – nem véletlenül. Antibakteriális hatásainak hála remekül kitisztítja az arcbőrt, hosszú távon is eltüntetve a pattanásokat. A legjobb állítólag, ha a teafaolajat aloe verával keverjük – így nemcsak tiszta, de egészséges és hidratált is lehet a bőrünk.

2. Természetes dezodor

Természetes testszagűzőként is jól működhet ez a sokoldalú olaj. A teafaolaj semlegesíti a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat az izzadságban, ráadásul még tovább fokozhatjuk a hatást, ha valamilyen kellemes illatú olajat is keverünk hozzá.

A teafaolaj csodás előnyei

3. Teafaolaj a fogak épségéért

Végül pedig bátran használjunk teafaolajat a fogápolásban is. Antibakteriális hatásának hála, megöli a szájüregben található baktériumokat és megelőzi a fogszuvasodást. Egyes kutatások szerint még a fogínygyulladás ellen is hatásos lehet!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top