nlc.hu
Egészség
Farkas támadta meg az udvaron játszó gyerekeket

Farkas támadta meg az udvaron játszó gyerekeket

Két gyereket támadott meg egy farkas (vagy annak hibridje) Lengyelországban. Az állat korábban egy turistát is megsebesített.

Egy vadász végzett azzal a farkassal, amelyik rövid időn belül két kisgyereket is megtámadott Lengyelország keleti, Szlovákiával határos részén, a Keleti-Beszkidekben. A gyerekek a lábukon sebesültek meg, szerencsére a szülők mindkét esetben időben közbeléptek.

A farkas először egy kertben játszó nyolcéves kislányt támadott meg, majd kilométerekkel odébb egy tízéves kisfiúra támadott  rá, de szerencsére a szülők résen voltak, és még időben elkergették a fenevadat, amit később egy vadász lelőtt. Ökológusok szerint nem kizárt, hogy farkas és kutya keverékéről van szó.

A lelőtt állaton jelenleg DNS-vizsgálatot végeznek, a hatóság szerint nemcsak a két gyermek elleni támadásért felelős, hanem egy turista megharapdálásáért is, akit június közepén mart meg az állat.

A Lengyelországban élő farkasok számát 1400 körülire becsülik, a faj szigorú védelem alatt áll 1998 óta.

Index

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top