nlc.hu
Egészség

Fotót posztolt magáról a fél szemére megvakított Salman Rushdie

Megrázó képet posztolt a fél szemére megvakított Salman Rushdie

„A New Yorker fotója drámai és erős, de a valóság prózaibb” – ezt fűzte a fekete-fehér fényképhez az író, akit tavaly nyáron kis híján megöltek.
Salman Rushdie

Egy irodalmi fesztiválon történt késes támadás során 10-15-ször megszúrták Salman Rushdie-t, aki komoly sérüléseket szenvedett: károsodott a mája, az idegei és a szeme, a kórházban két napig lélegeztetőgépre is került. Végül felépült, de egyik szeme világát elveszítette.

Ahogy a telex.hu írja, évek óta kapta az életveszélyes fenyegetéseket muszlim közösségektől, amit az 1988-ban megjelent Sátáni versek című kötetével „érdemelt ki”. Akkor több millió dolláros vérdíjat is kitűztek a fejére, ami miatt éveken át bujkálnia kellett. 

Mostani támadója 24 éves, és az első tárgyalásán ártatlannak vallotta magát. Ugyanakkor meglepte, hogy az író túlélte a késelést. 

Salman Rushdie mindezek ellenére új könyvet jelentet meg, A Győzelem városa címmel. Személyesen nem lesz jelen a bemutatón, a New Yorker nevű lapnak azonban hosszú interjút adott, amihez a sokatmondó fotó is készült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top