Egészség

Találkozott egy idegennel a bárban, két órával később felajánlotta neki a veséjét

A nő úgy érezte, azért volt akkor azon a helyen, hogy segítsen a férfinak. A donorvizsgálaton is megfelelt, így megtörtént a szervátültetés.

Nem tudok rólad semmit, nem adom meg a telefonszámomat, inkább felajánlom a vesémet – akár ez is lehetne a mottója annak a hihetetlen történetnek, amely Minnesotában játszódott le egy bárban.

Kristin Day a Nimrod Bar & Grillben volt, amikor egy fekélyt vett észre egy férfi karján. A férfi elárulta neki, hogy két éve minden másnap vesedialízisre jár.

Alig két órával később Kristin úgy döntött, felajánlja egyik veséjét a meg nem nevezett férfinak, ha megfelel donornak. A nő elvégeztette a teszteket, és kiderült, orvosi szempontból semmi akadálya annak, hogy felajánlja a szervét. A nőt még az sem ingatta meg, hogy a beteg férfi is megpróbálta lebeszélni a dologról.

Úgy éreztem, azért találkoztunk, hogy segítsek neki. Sosem éreztem még hasonlót

– mondta a Kristin Day.

Hat hónappal azután, hogy véletlenül találkoztak a bárban, a nő befeküdt a kórházba, hogy kivegyék a veséjét. A transzplantáció gond nélkül lezajlott, és mindketten felépültek.

Kristin a nagylelkű gesztus után azt mondta, ha valaki egészséges, és képes rá, akkor mindkettőjüknek jót tesz az önzetlen segítség. A beteg visszakapta az életét, ő pedig boldog attól, hogy segíthetett.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top