Egészség

Más fővárosi kórházakban is gond volt a klímával

Volt, ahol több mint egy tucat beavatkozás csúszott, mert elromlott a légkondi.

A múlt héten a Magyar Hang írta meg, hogy a Semmelweis Egyetem több intézményében nem működik a klíma, így előfordult, hogy az orvosok 36-38 fokos melegben műtöttek.

Az egyetem a cikk megjelenése után tagadta, hogy gondok lennének a műtők hűtésével, szerintük a karbantartás folyamatos. Erre reagálva a dolgozók azt írták, hogy a klímákkal kapcsolatos problémák három-négy, egyes helyeken nyolc-tíz éve megvannak, a karbantartást viszont csak ígérgetik.

Az Index most azt írja, hogy más kórházakban is gond volt a klímákkal.

  • A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban több éve rossz a légkondi, pár hete pedig teljesen elromlott. Mobilklímákkal és átszervezéssel próbálták meg átvészelni a szerelést, de legalább két napig nem működött a műtő, és több mint egy tucat beavatkozás csúszott. Sürgős műtét azonban nem maradt el.
  • Három hete hasonló volt a helyzet a budai Szent Imre kórházban a lap egyik olvasója szerint. Az egyik altatóorvos egy műtét elhalasztását javasolta, mert elromlott a légkondi. Ezt azonban a cikk megjelenése után a kórház tagadta.

A légkondi nem kényelmi kérdés műtét közben: fontos szerepe van a fertőzésveszély csökkentésében, és a hőség a műtétet végző sebész koncentrációját is ronthatja.

(Kiemelt kép: Istockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top