Egészség

Egy fürdőzés után, másfél nap alatt belehalt a húsevő baktériumba

Horror.

Egy idős férfi életét vesztette, miután húsevő baktériumok támadták meg a szervezetét – írja a Hirado.hu.

William Bennett Floridában élő lányát látogatta meg, a programok között fürdőzés is volt, először Destinben, majd a Turkey Creekben, végül pedig Boggyban, egy mocsaras öbölben.

A 71 éves nyugdíjas szombat hajnalban lett rosszul, láz, hányinger és görcs kínozta. Azonnal kórházba vitték, ahol a család jelezte, felmerülhet húsevő baktérium gyanúja is, hiába nincsenek nagyobb nyílt sebek a férfi testén.

Mintát a kórház nem vett, a férfi pedig másnapra válságos állapotba került, és elhunyt. A család félelme beigazolódott, a férfi szervezetében kimutatták a húsevő baktérium jelenlétét.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési hivatal (CDC) közlése szerint a vibrio baktérium többnyire az Egyesült Államok keleti partvidékének vizeiben tenyészik, leginkább május és október között.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy érdemes strandcipőt hordani a tengerparton a sérülések ellen, legyengült immunrendszerrel pedig nem tanácsos a fürdőzés.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top