Egészség

5 természetes hajápoló a spájzból

Egyre többünknek fontos, hogy amit megeszünk, megiszunk, magunkra kenünk, az valóban természetazonos legyen, a legkevesebb kárt okozva így szervezetünknek. Nem is gondolnánk, de egész sor élelmiszer várakozik arra a kamra polcain, hogy mindennapi hajápolásunk során bevessük.

Tényleg nem gondolnánk, de számos élelmiszer nemcsak belülről táplál bennünket, hanem kitűnően alkalmazható akkor is, ha a hajunkat szeretnénk regenerálni, széppé, erőssé és élettel telivé tenni. Nézzük, melyek ezek!

Avokádó

Imádjuk az avokádót akár friss salátában, pirítósra és persze a guacamoléban is, de azt nem is hittük volna, hogy a hajunkat is megszépíti. Az avokádó Ómega-3 zsírsavakban, vitaminokban, magnéziumban és vasban gazdag, hajpakolásként elősegíti a haj növekedését, ha pedig száraz és töredezett, selymessé és puhává varázsolja. Az avokádó húsát pürésítsük, adjunk hozzá pár csepp citromlevet, és már kenhetjük is a hajunkra. Hagyjuk hatni kb. 30 percet, és mossuk ki alaposan.

Sör

Azt, hogy a sört ki miért szereti, nem részletezzük. A hajunk viszont azért hálás, ha sörrel locsolgatjuk, mert az alkoholnak és a komlónak köszönhetően ez az ital egy természetes tisztító. Ha szeretnénk, hogy a hajszínünk természetesen világosabb legyen, mossuk át sörrel: fényesebb és csillogóbb lesz. 

Enyhe korpásodás elleni hatása is van, ennek érdekében minimum 15 percig hagyjuk a hajunkon, majd ezután öblítsük le.

Cukor

Ha nagyon ódzkodunk a mesterséges hajlakkok mellékhatásától, akkor készítsünk cukorszirupot. Főzzük fel a vízben feloldott cukrot, majd ha kihűlt, spricceljük a hajunkra, ahol fixálni szeretnénk. Azért kalkuláljunk azzal, hogy ez tutira ragadni fog!

Citrom

A citrom ideális megoldás a házi készítésű jeges teába és limonádéba is a nyári nagy melegben, de bevethetjük, ha töredezett és száraz a hajunk, vagy ha enyhén korpásodásnak indult a fejbőrünk. Készítsünk hajpakolást ugyanannyi víz, frissen facsart citromlé és olívaolaj hozzáadásával, majd hagyjuk hatni nagyjából 20 percet, s csak ezután mossuk le.

Szódabikarbóna

Szuper természetes alapú megoldás a túl zsíros haj kezelésére. Szódabikarbóna mindenkinél van otthon: sütés, főzés, takarítás, mosás, fogápolás – bárhol bevethető, és most a hajápolásban is segítségünkre lehet.Víz és szódabikarbóna hozzáadásával készítsünk egy nem túl folyós állagú krémet, ezt kenjük fel a fejbőrre és a hajunkra, majd kb. 15 perccel később alaposan öblítsük ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top