Egészség

67 évesen szülte meg harmadik gyermekét

A gyerek ugyan koraszülöttként jött világra, de az anyukájával együtt jól vannak.

Egy 67 éves kínai asszony császármetszéssel hozott világra egy lánygyermeket Caocsuang város kórházában október 25-én. A szülők szerint természetes úton fogant a kislány, és ha ez bebizonyosodik, akkor a nő a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhet – olvasható a hvg.hu hírportálon.

A jelenlegi rekordot egy brit asszony tartja, aki 1997-ben, 59 évesen adott életet természetes úton fogant gyermekének, illetve egy spanyol asszony 2006-ban, 67 évesen hozta világra gyermekét – ő azonban mesterséges megtermékenyítés után esett teherbe.

A kicsi koraszülöttként, csupán 2560 grammos testsúllyal született, de az orvosok szerint ő is, illetve édesanyja is remekül vannak. Az idős szülők a kislánynak az „az ég adománya” jelentésű Tience nevet adták.

Mikor kiderült a nő terhessége, sokáig gondolkoztak, hogy megtartsák-e gyereket. A kisbaba egészségéért is aggódtak, illetve az asszonyért is, hiszen volt már egy agyi infarktusa, ráadásul magas vérnyomással, ízületi gyulladással és cukorbetegséggel is küzd. Amikor megtudták, hogy a magzat egészséges, úgy döntöttek, vállalják a kockázatot.

A több mint negyven éve együtt élő házaspárnak már van egy felnőtt fia és lánya, illetve egy 15 éves unokájuk is.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top