Egészség

Vidrák közt ünnepelt Zente, az SMA 1-es kisfiú

A Peteshalmi Vidrapark vezetőjének fia egy izomsorvadásos betegségben hunyt el, ezért még inkább együttérez a családdal.

Különleges vendégek érkeztek a hétvégén a Petesmalmi Vidraparkba. Zente és családja másodszorra látogatott el Balogh Mártához, a Peteshalmi Vidrapark vezetőjéhez, írta meg a Sonline.hu. A kétéves kisfiúért tavaly az egész ország összefogott, és egy 700 millió forintos gyógyszeres kezelést kaphatott meg, amelynek köszönhetően folyamatosan javul állapota.

Forrás: Petesmalmi Vidrapark Facebook

„Mikor megláttam Zentét, eldobtam mindent a kezemből, és futottam a kisfiúhoz” – mondta el a lapnak a vidrapark vezetője, Balogh Márta, aki örömmel látta, hogy Zente hát­izma nagyon sokat erősödött a tavaly őszi látogatása óta, a kezelésnek köszönhetően folyamatosan fejlődik izomzata. Balogh Márta kisfia egy izomsorvadásos betegségben hunyt el, emiatt még inkább együttérez a  családdal, és nagyon örült, hogy rendelkezésre áll végre a gyógymód.

Zente édesanyja a lapnak elmondta, kisfia a kezelésnek köszönhetően nagyon jó kondícióban van, sokat erősödött izomzata, és pár másodpercre már meg tudja tartani magát álló helyzetben is. Zente második születésnapját március elsején tartják, a család az ünneplőkkel együtt a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat számára indít gyűjtést, rohamkocsi-vásárlásban szeretnének segíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top