Egészség

Koronavírus az USA-ban: bezártak a magyar konzulátusok

Krízisapplikációval segít a konzulátus az Amerikában élő magyaroknak
Az USA is vészhelyzetben

A helyzet fokozódik – ahogy mondani szokás – az Egyesült Államokban is. Ez derült ki az ATV egyik élő, floridai kapcsolásából. Vujity Tvrtko megszólaltatta Pazaurek Piroskát, Magyarország tiszteletbeli konzulját, aki elmondta, hogy az ott élő magyarok higgadtak, de azért egyre komolyabban veszik a helyzetet, egyre inkább átérzik, hogy valós veszély fenyegeti az embereket.

Az Államokban már több mint háromezer-hétszáz az aktív fertőzött, és több mint hatvanan vesztették életüket azután, hogy megbetegedtek a koronavírus miatt. Floridában sokáig enyhébb volt a helyzet, de most már ott is vannak áldozatok. Mostantól a konzulátusok bezárnak, de a konzuli szolgálatoknál még bárki jelentkezhet, aki bajba került, kint rekedt. „Átérezzük a helyzet súlyosságát, és igyekszünk segíteni” – mondta el Pazaurek Piroska.

A „kintiek” próbálják valamelyest fenntartani az élet normál menetét, mint a konzul elmondta, március 15-ét is megünnepelték, még ha virtuálisan is. „A magyar iskolák összefogása fantasztikus” – tette hozzá. Jelenleg egy kríziskommunikációban segítő applikáción dolgoznak egy hazai startuppal összefogva, hogy megfelelően informálhassák az Egyesült Államokban élő magyarokat.

Forrás: ATV.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top